Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaş yapısı mimikleri etkiliyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler, kaşların, bakışları, mimikleri ve yüzün ifadesini doğrudan etkileyen ve belirleyen yapılar olduğunu söyledi.Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler,...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler, kaşların, bakışları, mimikleri ve yüzün ifadesini doğrudan etkileyen ve belirleyen yapılar olduğunu söyledi.
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler, "Yüksek, çatık olmayan kaş ve gergin bir alın gençlik, güler yüz ve güzellik ifadesidir. Sağlıklı ve genç bir yüz aydınlıktır. Alında doğal çizgilerin dışında kırışıklıklar yoktur. Kaşların belirli bir kavsi vardır ve gözle kaş arası mesafe uzundur. Kadınlarda, kaşın kuyruk bölümü göz çevresi kemiğinin üst sınırından yaklaşık 1 santim yukarıdadır. Erkeklerde kaş genellikle göz kemiğiyle aynı hizadadır" dedi.
Op. Dr. İşler, "Yüz estetiği ile ilgili klasik kitaplarda ideal kaş; iç taraftaki sınırı burun kanadının kenarından yukarı çizilen çizgide biten, dış sınırı burun kanadının kenarı ve gözün dış köşesinden geçen çizgide biten, en yüksek noktası da göz bebeği ile gözün dış köşesi arasında bir yerde olan kaş; yani ortası kalkık hilal gibi kaş olarak tarif edilir. Ancak bu tarif herkes için ideal olamaz. Bazı yüzde kaş ne kadar kalkık ise o kadar güzel dururken, kimi yüzde yanlara doğru hafifçe yükselerek düz uzanan kaşlar, kiminde ise yanlardan aşırı alınıp sadece 2/3 iç kısımda kalmış kaşlar güzeldir" diye konuştu.
"Kötü beslenme kaş yapısını olumsuz etkiliyor"
Kötü beslenmenin kaş yapısını olumsuz etkilediğini kaydeden Op. Dr. İşler, "Sigara ve alkol, düzensiz yaşam tarzı, stres, yetersiz cilt bakımı, güneş ışınları, hava kirliliği, genetik özellikler, hormonal faktörler, yaşın ilerlemesi, yerçekiminin etkisi ve mimik kaslarının aşırı kasılmaları, alın ve kaş bölgelerinde birtakım deformasyonlara neden olur. Alındaki dikey ve yatay mimik çizgileri derinleşir, alın cildi gevşer, kaşların arasındaki dikine kırışıklıklar belirginleşir, kaşlar düzleşmeye başlar, aşağıya doğru düşer ve göz kapakları üzerinde bir katlantı oluşturur" ifadelerini kullandı.
"Meydana gelen değişiklikler kişiye yorgun, üzgün, kızgın ve yaşlı bir yüz ifadesi kazandırır" diyen Op. Dr. İşer, "Yüz estetiğinde ciddi düzelme ve gençleşme sağlayan alın germe ve kaş kaldırma ameliyatları ile bu görünümün ortadan kaldırılır. Yüzün üst bölümünü değerlendirirken, alın ve kaşlar ile etkileşim halinde olan üst gözkapaklarını da unutmamak gerekir. Alın ve kaş estetiğinde uygulanan teknikler; botox uygulaması, askı ile kaş kaldırma ve cerrahidir" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.