Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaş problemi psikolojiyi bozuyor

Dr. Emrah Çinik, dökülmüş kaşların insanların psikolojisini etkilediğini söyledi.Kaşların yüzün farklı ifadelerinin oluşmasında, jest ve mimiklerimiz de büyük rol oynadığını anlatan Dr. Emrah Çinik,2 “Kaşlar son derece dikkat çekicidir...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dr. Emrah Çinik, dökülmüş kaşların insanların psikolojisini etkilediğini söyledi.
Kaşların yüzün farklı ifadelerinin oluşmasında, jest ve mimiklerimiz de büyük rol oynadığını anlatan Dr. Emrah Çinik,2 “Kaşlar son derece dikkat çekicidir ve karakteristik yüz ifadesinin oluşmasında estetik kaşların rolü büyüktür. Dökülen veya seyrelen kaşların yerine yenisini çıkartmada kullanılan çeşitli kozmetikler ya da ilaçların faydası yoktur. Tek somut ve gerçek sonuç ancak kaş ekimi ile mümkündür” dedi.
Kaza, travma, yanıklar, bazı dermatolojik sebepler ve kaşa şekil vermek için çok sık kaş alımı gibi sebeplerden dolayı kaşların kısmen veya tamamen kaybedilebileceğini dile getiren Dr. Emrah Çinik, “Kaş ekimi teknik olarak saç ekiminde olduğu gibi kişinin ense bölgesinden alınan saç köklerinin, kaş açıklığı olan alana yerleştirilmesi işlemidir. Uygulama bir saat sürer ve işlemden 1 gün sonra banyo yapılabilir. Ekilen kaşların uzaması kişiye göre değişmekle beraber iki- altı ay kadar sürer. Yeni ekilen kaşlar, ilk bir yıl içinde kendi kaşlarınıza oranla daha hızlı uzar. Bir yılın sonunda yeni ekilen kaşlar, ekildikleri bölgenin uzama hızına adapte olurlar” diye konuştu.
Kaş ekiminde genelde aynı teknik kullanıldığını fakat kişinin kaş kaybının derecesi ve dökülme nedenleri kullanılacak teknik konusunda önem arz ettiğini anlatan Dr. Çinik daha sonra şunları söyledi: “Uygulama esnasında ağrı hissediliyor mu? Kesinlikle hayır. İşlemden önce lokal anestezi yapılacak olan alana soğuk sprey yada pomat uygulanarak acı hissiyatı ortadan kaldırılır. Kaşlara yaptırılan dövmeler bile daha fazla acıya neden olmaktadır. Kişinin nasıl bir kaş istediği çok önemlidir. Ekilecek kaşın kalınlığı, inceliği, açısı kişinin daha önceki kaşına ve saç yapısına uygun olmalı. İstenen kaş şekli ve kalınlığı belirlenir ve önce kalemle çizilerek planlanır, ardından işleme başlanır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.