Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karın Ağrısı Şikayetiyle Gittiği Hastanede, Karaciğerinden 15 Santimlik Kitle Alındı

Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 22 yaşındaki anestezi teknikerinin karaciğerinden 15 santim büyüklüğünde kitle çıkarıldı.Antalya’da yaşayan ve sürekli karın ağrısı şikayeti bulunan 22 yaşındaki anestezi teknikeri...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 22 yaşındaki anestezi teknikerinin karaciğerinden 15 santim büyüklüğünde kitle çıkarıldı.
Antalya’da yaşayan ve sürekli karın ağrısı şikayeti bulunan 22 yaşındaki anestezi teknikeri Meryem Gökçe, önce çalıştığı hastanede bir dizi tetkikler yaptırdı. Ardından başka bir hastaneye başvuran Gökçe’ye doktorlar, karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi. Büyük üzüntü yaşayan Meryem Gökçe, umudunu kaybetmedi ve Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’a başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda Gökçe’nin karaciğerinin sol tarafının tamamına yakınını kaplayan 15 santim büyüklüğünde iyi huylu bir kitle tespit edildi. Prof. Dr. Aliha Gürkan ve ekibinin 3 saatlik operasyonuyla Gökçe’nin, karaciğerinden 15 santimetre büyüklüğünde iyi huylu kitle laparoskopik (kapalı) yöntemle yapılan cerrahi müdahaleyle çıkarıldı.
"RİSKLİ BİR AMELİYATTI"
Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alihan Gürkan, hastanın karın ağrısı şikayeti ve eline gelen bir kitleyle kendilerine başvurduğunu aktardı.
Yapılan tetkiklerde Meryem Gökçe’nin karaciğerinde oldukça büyük bir kitle tespit ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Gürkan, "Ardından nasıl tedaviler yapılabilir diye tartıştık. Bunlardan önde geleni cerrahi yöntemdi, ama nakil de olabilirdi. Çok riskli bir operasyondu. Büyük bir kitle olması nedeniyle, sonunda karaciğer yetmezliği ve nakille karşı karşıya kalabilirdik. Karaciğerin yarısından fazlasını aldık. 8 ile 10 saat arasında bir operasyon planlıyorduk ama 3 saatte tamamladık. Teknik olarak beklediğimizden daha kolay oldu" dedi.
Operasyon sonrası hastanın hayatında hiçbir kısıtlama olmayacağını dile getiren Prof. Dr. Gürkan, bu yaş grubunda nadir görülen durumu başarı ile atlattıklarını vurguladı.
"NAKİL DÜŞÜNMEDİ"
Sağlığına kavuşan Meryem Gökçe, ağrı ve eline sertlik gelmesi nedeniyle bir tedirginlik yaşadığını ve hastaneye başvurduğunu aktardı.
Bir dizi tetkikin ardından karaciğerinde kitle olduğunu ve organ nakli olması gerektiğini öğrendiğinde büyük şok yaşadığını dile getiren Gökçe, "Nakili hiç düşünmemiştim. Sonra, Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’a başvurdum. Doktorum, karaciğerin yüzde 70’ini alıp, sağlığıma kavuşabileceğimi söylemişti. Zor bir ameliyattı. Sağlıkçı olmam ve bazı şeyleri bilmem beni daha da tedirgin etmişti. Sevdiklerimin desteği ile yüksek moralle ameliyata girdim. 10’uncu günümdeyim çok iyiyim. Ameliyattan sonra o büyük kitleyi görünce şoke oldum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.