Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardiyoloji Uzmanı, Şeker Ve Kalp Hastalarını Sıcağa Karşı Uyardı

Hava sıcaklığının 45 dereceyi gördüğü Batman’da, uzmanlar yaşlı, kalp ve şeker hastalarını uyardı.Batman Bölge Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Astan, güneşin dik geldiği 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hava sıcaklığının 45 dereceyi gördüğü Batman’da, uzmanlar yaşlı, kalp ve şeker hastalarını uyardı.
Batman Bölge Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Astan, güneşin dik geldiği 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini söyledi. Hava sıcaklıklarının 45 dereceye ulaşmasının yaşlı ve oruç tutan kalp hastaları için büyük bir risk olduğunu belirten Dr. Astan, Ramazan ayının sıcak havalara denk gelmesi ve özellikle kalp hastalarının sıvı kaybı konusunda sıvı alım dengesine dikkat etmeleri gerektiğini dile getirdi. Astan, "Kalp ve şeker hastası olan hastalar sıvı dengesini ayarlayamadıkları vakit sorun yaşayabilmektedirler. İftar zamanı bol sıvı alımı kalp hastaları için problem oluşturabilir. Kalp hastası olup uzun süre sıvı kaybı yaşayan, kalp yetmezliği olan hastalarda bu durum kalp krizini tetikliyor. Özellikle yaz sıcaklarında güneşin dik geldiği saat 11.00 ile 15.00 arasında dışarı çıkılmamalı, serin kapalı yerlerde olmakta fayda var. Nemli olan şehirlerde de aynı durum geçerli. Yaz sıcaklarıyla birlikte günde en az 2-3 litre sıvı almaya dikkat etmemiz gerekir" dedi.
Öte yandan, Batman’da aşırı sıcaklardan bunalan bazı vatandaşlar bidonlara doldurdukları suyu başlarına dökerek serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise buldukları ağaç gölgelerinde uyuyarak zaman geçirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.