Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardeşinin Karaciğeri Uymayınca, Hiç Tanımadığı Kişi Sayesinde Hayata Tutundu

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı İğde Mahallesinde yaşayan ve 17 yıldır karaciğer hastalığı ile mücadele eden Emiş Marangoz (57), kardeşinin verdiği karaciğeri vücudu reddedince, Ordu’dan gelen bağışla hayata tutundu.İğde...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı İğde Mahallesinde yaşayan ve 17 yıldır karaciğer hastalığı ile mücadele eden Emiş Marangoz (57), kardeşinin verdiği karaciğeri vücudu reddedince, Ordu’dan gelen bağışla hayata tutundu.
İğde Mahallesinde ikamet eden 57 yaşındaki karaciğer hastası Emiş Marangoz’a 17 yıl önce gittiği hastanede karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. İlk teşhis konulduğu günden beri sürekli doktor kontrolünde yaşayan Marangoz, kendi doktorunun dışında bir doktorun raporlarına dayanarak verdiği tavsiye ile her gün kullandığı ilaçlarını almamaya başladı. Yaklaşık 6 aydır ilaç kullanmayan Marangoz, bir anda fenalaştı. Eşi Mehmet Marangoz tarafından doktora götürülen Emiş Marangoz’un hastalığının son evreye geçtiği belirlendi. Son olarak İstanbul’da bulunan Çağlayan Florence Nightingale Hastanesi’ne giden Marangoz’a karaciğer yetmezliğinin son evresine girdiği için nakil yapılması zorunluluğunun bulunduğu anlatıldı. Durumun öğrenilmesinin ardından aile fertleri ile yapılan görüşmelerle Marangoz’a gerekli olan karaciğerin kardeşi 45 yaşındaki Sefa Pamuk’tan alınması kararlaştırıldı. Ablasının hayata tutunması için gönüllü olan Pamuk, hemen İstanbul’a gitti. Gerekli tahlillerin ve kontrollerin ardından yapılan operasyonla Pamuk’tan alınan karaciğer parçası ablası Emiş Marangoz’a nakledildi.
72 SAATTE ÜÇ OPERASYON
Operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından yoğun bakıma alınan Marangoz için, doktorlar ile yakınlarının 8 saatlik umutlu bekleyişi, hüsranla sonuçlandı. Emiş Marangoz’un vücudu, kardeşinden nakledilen karaciğer parçasını kabul etmeyerek dışarı attı. Marangoz, hemen yeniden ameliyata alındı. 2 gün boyunca makineye bağlı olarak yaşamını sürdüren Marangoz’un hayatta kalması için zamanla yarış başladı. Marangoz için ülke genelindeki tüm merkezlerle irtibata geçildi. Ve aranan karaciğer, Ordu’da bulundu. Ordu’da kadavradan alınan karaciğer, hemen İstanbul’a gönderildi ve Marangoz, 72 saatte 3. kez bıçak altına yattı. Son ameliyatı başarılı geçen Marangoz’un solunum cihazından ayrı olarak yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.
Hasta yatağında eski sağlığına kavuşmayı bekleyen Emiş Marangoz’un 40 yıllık eşi Mehmet Marangoz, son 1 haftada yaşadıklarını tarif etmenin mümkün olamayacağını söyledi. Yarım asra yakın bir süredir aynı yastığa baş koyduğu eşinin yaşam mücadelesini kazanması için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten Marangoz, tek dileğinin eşinin eski sağlıklı günlerine dönmesi olduğunu vurguladı.
’’HİÇ TANIMADIĞIMIZ BAŞKA BİR İNSANIN SAYESİNDE EŞİM HAYATA DÖNDÜ’’
Evlendikten 23 yıl sonra eşi Emiş Marangoz’un karaciğer yetmezliği hastalığına yakalandığını ifade eden Mehmet Marangoz, “Eşim, bu teşhisin konulmasının ardından sürekli olarak ilaç tedavisi görüyordu. 6 ay önce farklı bir doktora gitti. Eşimin gittiği doktor, o günkü tahlil sonuçlarındaki değerlerin normal olduğunu ve ilaç kullanmasına gerek kalmadığını söylemiş. Eşim de bunun üzerine ilaç kullanmayı bıraktı. Aradan 6 ay geçtikten sonra birden bire fenalaştı. Doktora geldiğimizde ise hastalığın son evreye geçtiği ve nakil gerekliliği ortaya çıktı. Eşime, kardeşinin karaciğerinden alınacak parçanın nakledilmesi kararlaştırıldı. İstanbul’da Çağlayan Florence Nightingale hastanesinde nakil gerçekleşti. Ancak 8 saat sonra vücut nakledilen parçayı kabul etmedi. Yeniden ameliyat oldu ve nakledilen parça alındı. Tekrardan nakil olması gerektiği için hep birlikte arayışa girdik. Eşim de 2 gün boyunca makineye bağlı olarak yaşadı. 2 gün sonra Ordu’dan kadavradan alınan karaciğer, eşime nakledildi. Aynı kanı taşıdığı kardeşinki tutmadı, hiç tanımadığımız bir insanın karaciğeri sayesinde eşim yaşama döndü. Şimdi yoğun bakımda. Vücudu nakli kabul etmiş gibi gözüküyor. İnşallah, eşimi sapasağlam yataktan kaldırıp memleketimize ve sevdiklerimize döneriz. Tek dileğim ve isteğim bu” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.