Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapalı tüp mide ameliyatı obeziteye çare oluyor

Konya’da yaşayan 132 kilo ağırlığındaki genç kadın, kapalı tüp mide ameliyatı olarak, 3 gün içerisinde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek hale geldi.Dört yaşından beri kilolu olan ve kendini zayıf olarak hiç hatırlamayan Eda Demir,...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’da yaşayan 132 kilo ağırlığındaki genç kadın, kapalı tüp mide ameliyatı olarak, 3 gün içerisinde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek hale geldi.
Dört yaşından beri kilolu olan ve kendini zayıf olarak hiç hatırlamayan Eda Demir, sürekli dalga geçilmesine rağmen kendiyle barışık bir insan olarak hayatını devam ettiriyor. Demir, uzun süre diyetle sağlığına kavuşabileceğini düşündüğünü ancak ileride oluşabilecek sorunların kendisini düşünmeye sevk ettiğini ve ameliyat olmaya karar vererek doktor arayışına girdiğini söyledi. Dr. Süleyman Kırgın’a muayene olduktan sonra ameliyat olmaya kesin karar verdiğini anlatan Demir, "Ameliyatım çok iyi geçti. Üçüncü günümde ihtiyaçlarımı karşılayabilecek hale geldim. İsteğim 58 kilo olup, herkese başarabildim mesajını verebilmek" dedi.
Ameliyatı gerçekleştiren Konya Medova Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Kırgın ise, kendilerine başvuran hastanın, aşırı kilolarından daha çok ileride oluşabilecek hastalıkların önüne geçebilmek için ameliyat olmak istediğini belirterek, kendisine gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra kapalı tüp ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Hastanın ameliyattan 3 gün sonra ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geldiğini belirten Op. Dr. Kırgın, "Hastamız şu an 3. gününde. Herhangi bir problemi yok ve bütün kişisel bakımlarını, kendi işlerini, yürümesini kendi başına yapabilmektedir. Kontrollü bir şekilde testini yaptıktan sonra bir problem çıkmadığı takdirde taburcu olmasını planlamaktayız" diye konuştu.
Kapalı tüp mide ameliyatların son dönemde arttığını da dikkat çeken Op. Dr. Süleyman Kırgın, “Bu tip ameliyatlar son dönemde gündeme gelmekte ve artmaktadır. Özellikle aşırı şişman kişilerin ileride karşılaşabileceği problemlere tansiyon, şeker, kireçlenmeler ve diğer oluşabilecek hastalıklara karşı önlem amacıyla, artık yaygın olarak tüm dünyada yapılmaya başlanmıştır. Kısa ameliyat süreleri, hastanede yatış süreleri ile hastalara konfor sağlamaktadır. Kapalı ameliyat yöntemleri ile daha rahat şekilde ameliyatlarımızı tamamlayabiliyoruz. Kısa sürede hastalarımızı taburcu edebiliyoruz. Hastalarımız daha konforlu şekilde hayatlarını devam ettirebiliyorlar” şeklinde konuştu.
Son olarak, ameliyatın herkese yapılamayacağını ifade eden Op. Dr. Kırgın, "Bu ameliyatları herkese yapmamaktayız. Özellikle 18-60 yaş arasındaki kişilerde ve vücut kitle indeksi 40 ve üzerindeyse ya da 35 üzerinde olup şeker, tansiyon gibi ek bir hastalığı varsa ameliyatları uygun görmekteyiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.