Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanserli çocuklar ve aileleri için umut oldu

Trabzon’da Dr.Nimet Baki tarafından 2006’da kurulan Umut ve Yaşam Derneği, kanser hastası çocuklar için 12 yıldır umut elçisi olmaya devam ediyor. Dr. Baki, derneğin öncelikli amacının kanserli çocuklar başta olmak üzere hasta bireylerin...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kanserli çocuklar ve aileleri için umut oldu

Trabzon’da Dr.Nimet Baki tarafından 2006’da kurulan Umut ve Yaşam Derneği, kanser hastası çocuklar için 12 yıldır umut elçisi olmaya devam ediyor. Dr. Baki, derneğin öncelikli amacının kanserli çocuklar başta olmak üzere hasta bireylerin tedavilerine maddi ve manevi destek sağlamak, hastaların ihtiyaçlarını karşılamak, farkındalık oluşturmak olduğunu söylüyor.

Dernek Başkanı Dr. Nimet Baki, yönetim kurulu ve onlarca üniversiteli dernek gönüllüsü genç, bu amaçla hasta ve hasta yakınları ile aralıksız ve birebir ilgileniyor.

Dr. Nimet Baki, dernekte gönüllü olarak çalışan gençleri ’’Umut Elçileri’’ olarak adlandırıyor. Gönüllü üniversite öğrencileriyle her hafta hasta çocukları ziyaret edip onların hayallerini gerçekleştiriyor. 12 yılda yüzlerce çocuğun hayalini gerçekleştiren Umut ve Yaşam Derneği, derneğe sosyal medya ve kişiler sayesinde ulaşan birçok hastanın farklı şehirlerde tedavi olmasını sağlıyor. Maddi durumu kötü olan hasta yakınlarına ekonomik katkı da veren Umut ve Yaşam Derneği’ne birçok ilden hasta yakınları ulaşıyor. Çok yakında ’’kök hücre’’ için büyük bir kampanya başlatıp halkı bilinçlendirmeye hazırlanıyorlar. Bu sayede nakil bekleyen onlarca çocuğa umut olmayı hedefliyorlar.

Kasım bisikletine, Melek bilgisayarına kavuştu

Rize’den Trabzon’a gelen ve Lenfoma tanısı ile tedavi olan Kasım’ı hastane ziyaretinde tanıyan dernek gönülleri, çocuğun hayali olan bisikleti almak için kendisine söz verdiler ve kısa sürede hayırseverler tarafından karşılanan bisikleti teslim ettiler. Dr.Baki ,’’Küçük savaşçılarımızın hayalleri ve istekleri bizim için çok önemli. İmkanlarımız doğrultusunda onların hayallerini gerçekleştirip mutlu etmeye çalışıyoruz. Sağ olsunlar çevremizdeki insanlar çok duyarlı ve istekli, bir şeye ihtiyaç olduğunda hemen yardımcı oluyorlar ve çocuklarımızın hayallerini gerçekleştiriyoruz ’’ dedi.

İki yıldır Lösemi tanısı ile tedavi gören küçük Melek son zamanlarda kendisini kötü hissedince tekrar hastanede tedavi olmaya başladı. Kendisinin hayali olan bilgisayara kavuşması için dernek gönülleri hemen araya girdi ve hayırseverler sayesinde kendisine hediye ettiler. Hastanede tedavi görürken daha eğlenceli ve verimli zaman geçirmesini ve kısa sürede iyileşmesini dilediler. Küçük Melek, en büyük hayalinin sağlığına kavuştuktan sonra Umut ve Yaşam Derneği’nde gönüllü olarak çalışıp hasta çocuklara Umut Elçiliği yapmak olduğunu söyledi.

Dernek gönülleri, küçük savaşçı olan ve 3 aydır lenfoma tanısı ile tedavi gören Sümeyye’nin evine ziyarete gittiler. Anne ve babası görme engelli olan Sümeyye’nin ihtiyaçlarını karşılayan Umut ve Yaşam Derneği, tedavi sürecinde ailenin her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olacaklarını dile getirdi.

Yaklaşık iki buçuk yıldır dernekte gönüllü olarak çalışan ve aynı zamanda Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkan Yardımcılığı yapan Emre Budak, ’’Bu Sümeyye’ye ilk ziyaretimiz. Kendisi ilk önce bizden çekinse de kısa sürede bize alışıp yanımıza gelmeye hatta bizle gülüp sohbet etmeye başladı. Onun bu mutluluğunu gördükçe kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Elimizden geldiğince çevremizdeki tüm hasta çocuklarımızın yanlarında olup geleceğe umutla bakmaları için vargücümüzle çalışacağız’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.