Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanseri konuşmaktan çekinmeyin

Bursa'da, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Fatih Ölmez, kanserin konuşulmasından bile korkulmasının erken teşhisi geciktirdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2014 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2014 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kanseri konuşmaktan çekinmeyin

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Fatih Ölmez vatandaşları erken teşhis konusunda uyardı. 1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle açıklama yapan Ölmez, kanser hastalıklarında erken teşhisin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Kanserin konuşulmasından bile korkulmasının erken teşhisi geciktirdiğine işaret eden Dr. Ölmez, günlük hayat alışkanlıklarında değişiklik olanların mutlaka doktora başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Başından geçen bir olayı anlatan Ölmez, "72 yaşında kadın bir hastamız göğsündeki kitleyi fark etmiş, ancak eşine söylememiş. Teşhis ve tedaviye geç kalındığı için kanser her tarafı sarmış. Eğer zamanında müdahale edilseydi kurtulabilirdi. Kanser hastalığı saklanılacak ve utanılacak bir hastalık değil. Hastaların ve yakınlarının kanseri konuşmaktan korkmaması lazım. Erken teşhis için yirmili yaşlarda rahim ağzı kanseri, kırk yaşından sonra meme kanseri, elli yaşından sonra kalın barsak ve prostat kanseri açısından erken tarama testleri yapılmasını lazım" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.