Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stepne çetesine operasyon: 9 gözaltı

İstanbul’da araçların stepne lastiklerini çaldıkları öne sürülen çete, 6 aylık teknik takibin ardından gerçekleştirilen polis baskınıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin çaldıkları lastikleri temizleyip poşetledikten sonra sıfır...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2013 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2013 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Stepne çetesine operasyon: 9 gözaltı
İstanbul’da araçların stepne lastiklerini çaldıkları öne sürülen çete, 6 aylık teknik takibin ardından gerçekleştirilen polis baskınıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin çaldıkları lastikleri temizleyip poşetledikten sonra sıfır lastikmiş gibi sattıkları belirlendi. 1’i kadın 9 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çetenin 4 üyesinin daha önce gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınıp sevk edildikleri mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

Araçların stepne lastiklerini çalan çete üyelerine yönelik inceleme başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, oto hırsızlık ve benzeri suçlardan kaydı bulunan şüphelileri takibe aldı. 6 ay boyunca devam ettirilen teknik ve fiziki takibin ardından 26 adrese operasyon düzenlendi. Aralarında çete liderleri Osman B. ile Burhan B.’nin de bulunduğu 1’i kadın 9 kişi gözaltına alındı. Çete üyelerinin çalıntı lastikleri piyasaya sürdükleri adres ve depolarda yapılan aramalarda çalıntı oldukları tahmin edilen, faturası ibraz edilemeyen yüzlerce lastik ele geçirildi. Maliyeden ekiplerin de katıldığı baskınlarda iş yerlerine para cezası kesildi.

Hırsızlık Büro Amirliği’nde sorgulanan şüphelilerin gecede 10 lastik çaldıkları ve bu lastikleri özel kimyasallarla yıkayıp poşetledikten sonra kendi işyerleri ve anlaşmalı yerler üzerinden piyasaya sürdükleri, kimi zaman sipariş üzerine lastik çaldıkları belirlendi. Çete üyesi Emrah C. ile eşi Pınar C.’nin hırsızlığa birlikte çıktıkları, polis çevirmesine yakalanmaları durumunda, aile görüntüsü ve lastikçi olduğu beyanıyla bu uygulamalardan kurtuldukları öğrenildi. Devam eden takip süresince yakalanan 4 çete üyesinin de tutuklanıp cezaevine gönderildiği açıklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi.

ARAÇ SAHİPLERİ STEPNELERİN ÇALINDIĞI ANLAMIYOR

Operasyon, vatandaşların stepne lastiklerin çalındığından haberi olmadığını ortaya çıkardı. Çetenin takibi sürecinde ve ele geçirilen lastiklerin teslimi işleminde sadece 28 vatandaş şikayette bulundu. Polis yetkilileri, “Vatandaşlar stepne lastiğin yerinde olup olmadığını kontrol etmediğinden ve yedek lastiğe her zaman ihtiyaç duyulmadığından hırsızlığın farkına varamıyor. Hatta lastiği çalındığı tespit edilen bazı araç sahipleri, hırsızlığın farkına uyarılarımız sonucu varıyor.” açıklamasını yaptı.

Hırsızlığın farkına varıp şikayetçi olan araç sahiplerine lastikleri Asayiş Şube Müdürlüğü’nde teslim edildi. Lastiğini almayan gelen bir mağdur, “Arabamızı yeni almıştık. Lastiğimizi çalmışlar. Polis arkadaşlar uyarınca fark ettik. Bugün de teslim almaya geldik. Hatta aynı mahalleden komşumun da lastiği çalınmış. Burada birbirimizi görünce ortaya çıktı.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.