Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanserde Öncelik Erken Tanı

Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Bölgede İlk Ve Tek Olarak Balcalı Hastanesi'nde Hizmet Veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kanserde Öncelik Erken Tanı
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Onkolojik Cerrahi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, kanserin çağın en büyük sağlık sorunlarından birisi olduğunu belirterek, erken tanının son derece önemli olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, kanserin birçok kişi için korkulu bir rüya olduğunu, ancak tıpta gelinen noktanın bu hastalığın tedavisi konusunda da son derece önemli adımların atılmasına neden olduğunu ifade etti. Erken tanının son derece önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Parsak, her kanser hastasının tedavi planının farklı olduğunu, Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı’nın da tam bu noktada devreye girdiğini, hastaya özel yaklaşımlar ile ileri cerrahi girişimlerin son teknolojiyle uygulandığını kaydetti.
Kanserde öncelikli hedefin riskleri azaltmakla birlikte erken tanıyı ön palana çıkarmak olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Parsak, modern kanser cerrahisi ve kişiye özel yaklaşımlar ile genel cerrahi içinde yeni şekillenen kanser cerrahisi uzmanları olarak hep birlikte kanserle mücadeleye devam ettiklerini söyledi.
KANSERE CERRAHİ YAKLAŞIMLAR
Onkolojik Cerrahi Birimi’nin kanser hastalarının cerrahi operasyonlarının gerçekleştirileceği bir birim olarak Balcalı Hastanesi’nde kurulduğunu, Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı adı altında hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Parsak, Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı’nın bölgede ilk ve tek olarak hastanelerinde hizmet vermeye başladığını söyledi.
Prof. Dr. Parsak, amaçlarının çağın en önemli sağlık sorunlarından biri olan kanser hastalarına daha kaliteli ve özgün sağlık hizmeti vermek olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Parsak, Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı olarak onkolojik rahatsızlığı olan hastalara cerrahi operasyonla müdahale edilmesi, yeni ve son gelişmelerin yakından takip edilerek uygulama işlemlerinin yapılması gibi hizmetler verdiklerini, bu sayede hastanın yaşam kalitesinin en üst seviyeye çekilmesini sağladıklarını kaydetti.
Kurulduğu günden bugüne geçen kısa zaman zarfı içerisinde Dahiliye Onkoloji’yle birlikte ortak yürüttükleri çalışmalar sayesinde cerrahiye uygun olan kanser hastalarını tedavi ettiklerinin altını çizen Prof. Dr. Parsak, hastalardan istedikleri tek şeyin ise umutlarını asla yitirmemek olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.