Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanser Hastalarından İlaca Erişim İçin Kampanya

Türkiye’deki kanser hastaları, ‘devrim yaratan ilaç’ statüsü verilen Nivolumab etken maddeli yeni nesil kanser ilacının ithal edilip, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme kapsamına alınması için 196 ülkede 70 milyondan fazla...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’deki kanser hastaları, ‘devrim yaratan ilaç’ statüsü verilen Nivolumab etken maddeli yeni nesil kanser ilacının ithal edilip, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme kapsamına alınması için 196 ülkede 70 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Change.org üzerinden imza kampanyası başlattı.
Türkiye’deki kanser hastaları, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) ’devrim yaratan ilaç’ statüsü verdiği Nivolumab etken maddeli ilacının ithal edilip, SGK tarafından geri ödeme kapsamına alınması için Change.org internet sitesinde imza kampanyası başlattı. Hastalar, Nivolumab yeni nesil ilacın, bağışıklık sistemini, kanserli hücrelere karşı daha kesin ve etkili saldırılar yapacak şekilde yükselterek yok ettiğini savundu.
SGK VE BAKANLIĞA ÇAĞRIDA BULUNDULAR
İlacın ileri evre akciğer kanseri, ileri evre böbrek ve yine ileri evre cilt kanseri tedavisi için ABD’de ve AB ülkelerinde onayı bulunduğunu bildiren hastalar, Türkiye’de ise henüz ruhsatlandırma aşamasında yer almadığını savundular. Bu ilaca ulaşamayan hastalar ve yakınları, kampanya platformu Change.org’da mağduriyetlerini şöyle ifade ettiler:
“Sosyal Güvenlik Kurumu bu ilaç için geri ödeme yapmamaktadır. Bu bedel, hastalar tarafından karşılanamaz bir ücrettir. Gecikilen her gün yeni canlar kaybedilmektedir. Akciğer kanseri tedavisinde çığır açan bu ilacın uygun endikasyonlara uygun hastalara ücretsiz uygulanmasını, SGK ve Bakanlık yetkililerinin duyarlı olmasını istiyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.