Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanser Hastalarına Sanat Merkezli Tedavi

Kanser tedavisi gören hastaların, hayatın içine dahil edilmesi projesinden yola çıkan Memorial Antalya Hastanesi, Kemoterapi ve Sanat Merkezini hizmete açtı.Uluslararası tedavi protokolleri, tamamlayıcı ve alternatif tıp tedavilerinin yanı sıra...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kanser tedavisi gören hastaların, hayatın içine dahil edilmesi projesinden yola çıkan Memorial Antalya Hastanesi, Kemoterapi ve Sanat Merkezini hizmete açtı.
Uluslararası tedavi protokolleri, tamamlayıcı ve alternatif tıp tedavilerinin yanı sıra hastalara, sanatsal faaliyet ve sosyal aktivite imkanı sunulan merkezde, milyon dolarlık cihazla yapılan tedavilere sanatla psikolojik destek sağlanıp, hastaların morallerinin yüksek tutulması amaçlanıyor. Hasta ve hasta yakınının moral, motivasyon ve konforu düşünülerek özel tıp mimarisiyle hayata geçirilen merkez yaşam alanları ve hastaları için tek kişilik oda konseptinden oluşuyor. Hastalar burada resim yaparak, dergi okuyarak ya da televizyonda istediği bir program eşliğinde vakit geçirebiliyor.
Sağlıklı bir bedene ulaşmanın, ruh sağlığının öneminden geçtiği gerçeğinden yola çıkılan merkezde, hastalar uzman psikolog tarafından, ailelerini de kapsayan programlara alınıyor. Uygun beslenme programı için yalnızca kanser hastalarının beslenme programlarının belirlenmesi konusunda uzmanlaşmış, hastaların hastanede kaldığı dönemde ve ayaktan tedavilerinin devamında da destek alacakları beslenme ve diyet uzmanı bulunuyor. Her hastanın; hastalığı, evresi, fiziksel durumu göz önüne alınarak farklı tedavi planları uygulanıyor. Kişiye özel bu yaklaşım ile yapılan tedaviler adım adım izleniyor. Merkezde sanatsal faaliyetler resmin yanında müzik ve tiyatro da hastalar için önemli aktiviteler arasında yer alıyor. Kanser hastalarının yer aldığı koro hastaları bir araya getirirken yoganın da hastaların yaşamının bir parçası haline gelmesi hedefleniyor.
Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, hastanede daha önce kanser tedavisi görüp sağlığına kavuşmuş hastalar ve halen tedavi gören kanser hastalarının katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Memorial Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, “Kanser tedavisinde artık hastanın yalnızca iyileşmesi değil, aynı zamanda sosyal yaşamın bir parçası olarak topluma kazandırılması önemlidir. Bu felsefe ile hayata geçirdiğimiz Kemoterapi ve Sanat Merkezi hastaların bambaşka bir yaşam tecrübesi kazanmasını sağlayacaktır. Bu merkez Antalya için çok önemli bir kazanımdır” dedi.
MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM
Memorial Antalya Kemoterapi ve Sanat Merkezinde uygulanan tedavi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özdoğan, Merkezde kanser türlerinin neredeyse tümünde, tümör yapısına uygun tedavi stratejileri dünya merkezleri ile aynı standartlarda uygulandığını söyledi.
Kanser tedavisinde başarının gelişen tıbbi tedavi stratejileri, sadece kanserli hücreyi hedefleyen akıllı ilaçların doğru kullanımı ve bilimsel gelişmeleri yakın takip eden alanında öncü hekimlerin yeni tedavileri vakit kaybetmeksizin hastalarla buluşturması ile sağlandığının altını çizen Prof. Dr. Özdoğan; şöyle konuştu: "Kemoterapi ve Sanat Merkezinde tedavi alan tüm hastaların verileri, detaylı bir şekilde incelenerek dünya çapında kullanılan ABD ve Avrupa rehberleri doğrultusunda analiz edilir. Hasta için en uygun tedavinin belirleneceği karar, konsey görüşü alınarak verilir.”
İlaç tedavilerinin hastaya uygun olarak uygulandığının altını çizen Prof. Dr. Özdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kemoterapi, hormon tedavileri, hedefe yönelik akıllı ilaç tedavileri, immünoterapi ve kombine tedaviler hastalığın seyrine göre belirlenmektedir. Bunlar; cerrahi, radyoterapi, hipertermi, bölgesel ablatif tedaviler, minimal girişimsel cerrahi gibi tedaviler ile kombine edilmektedir. Aynı zamanda akupunktur gibi tamamlayıcı ve alternatif tıp yöntemleri hastaların yaşam kalitelerini iyileştirmek ve modern tedavilerin yan etkilerini azaltmak amacı ile kullanılmaktadır. İşte bu noktada alanında uzman kişilerden oluşan multidisipliner ekip çalışması çok önemlidir. Memorial Antalya Kemoterapi ve Sanat Merkezi’nde tıbbi onkolog başkanlığındaki multidisipliner ekip, hasta için en etkili tedavileri belirlemektedir. Antalya’da çok yakında hizmete girecek olan meme ve tiroid merkezimiz, sağlıklı yaşam polikliniğimiz, eğitim merkezimiz, onkolojide tamamlayıcı ve alternatif tedavilerimiz, onkoloji alanında yaptığımız bilimsel çalışmalar ile dünyadaki en önemli merkezler arasındaki yerimizi alacağız.”
KEMOTERAPİYE DEĞİL, RESİM YAPMAYA GELİYORDUM
Açılışın ardından sanat merkezinde resim yapan hastaları ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, onlarla tek tek ilgilenip sohbet etti. Meme kanseri tedavisi gören ve sağlığına kavuşan hastalardan Emine Altundağ, tedavi süresi boyunca en büyük ihtiyaçlarının moral ve güvenecek birileri olduğunu söyledi. Kemoterapinin tek başına insana çok soğuk geldiğini ancak bu soğuk kelimeyi sanat faaliyetleri, oyalanacak meşgale ile günlük hayatın bir parçası haline getirmeyi başardıklarını söyleyen Emine Altındağ; "Hasta katlarından ayrı bir bölümde bize özel odalarda çok güzel bir dünya oluşturuldu. Hastaneye kemoterapi almaya değil, yarım kalan resmimi bitirmeye geliyordum sanki. Bu düşünce beni sağlığıma kavuşturdu, buraya gelmeden önce elime fırça bile almamıştım ama şimdi iyileşip sağlığıma kavuşmama rağmen her kontrole geldiğimde yine buraya gelip resim yapıyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.