Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kan Bağışçıları Ödüllendirildi

Türk Kızılayı Samsun Şubesi, düzenli kan bağışında bulunan 379 gönüllü bağışçıyı ödüllendirdi.Türk Kızılayı, “14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü” nedeniyle Samsun’da bulunan 379 düzenli kan bağışçısına plaket...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kan Bağışçıları Ödüllendirildi
Türk Kızılayı Samsun Şubesi, düzenli kan bağışında bulunan 379 gönüllü bağışçıyı ödüllendirdi.
Türk Kızılayı, “14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü” nedeniyle Samsun’da bulunan 379 düzenli kan bağışçısına plaket ve madalya hediye etti. Kan bağışçıları için Canik Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenleyen Türk Kızılayı, donörleri onurlandırdı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, “Türk Kızılayı, gönüllülerinden aldığı güç ve destekle ülke genelinde 17 bölge kan merkezi, 65 kan bağış merkezi, sabit ve mobil kan bağış birimleri aracılığıyla ülkemizin kan ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Kan bankacılığının en önemli unsuru gönüllü ve düzenli kan bağışçılarıdır. Çünkü ne kadar teknolojik gelişmeler olsa da kan bağışında bulunacak insanlar olmadıktan sonra yaptığımız her şey boşunadır. Bu nedenle kan bağışında bulunarak ihtiyaç sahiplerine yardım eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yıldırım’ın ardından söz alan 30 yıllık kan bağışçısı Hakan Yılmaz, babasının kana ihtiyacı olduğu andan itibaren kan bağışının öneminin farkına vardığını belirterek 30 yıldır düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu ifade etti.
Daha sonrasında kısa bir konuşma yapan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel, kan bağışında en önemli unsurun insan olduğunu ve kan bağışında düzenli ve gönüllü insanların çoğalması ile kan ihtiyacının azalacağını dile getirdi.
Programa ev sahipliği yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kan bağışının insan hayatı için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Biz belediye olarak kan bağışına çok büyük önem veriyoruz. Öyle ki kan merkezimizin binasının arazisini Türk Kızılayı’na hibe ettik ve böyle güzel bir merkezin ilçemize kazanmasında vesile olduk. Kaynağının sadece insanda olduğu bu sıvıyı esirgemeden bağışlayan tüm gönüllü kan bağışçılarına gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Son konuşmacı olarak söz alan Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral da kan bağışçılarının hiçbir çıkar gözetmeden kan bağışında bulunarak insanlığa katkıda bulunduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından plaket ve madalya takdimine geçildi. 2016 yılına kadar en az 45 defa kan bağışında bulunan 12 kişiye plaket hediye edildi. 35 kez kan bağışında bulunan 22 kişiye altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 47 kişiye gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan 298 kişiye de bronz madalya hediye edildi.
Program, ödül töreninden sonra iftar yemeğinin yenilmesiyle son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.