Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalp Yolculuğu

Balıkesir’de ateşli silah yaralanması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 35 yaşındaki Bilal Atacan’ın kalbi, uçak ambulans ile getirildiği Antalya’da 32 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Sinan Hançer’e nakledildi.Balıkesir’in Edremit...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’de ateşli silah yaralanması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 35 yaşındaki Bilal Atacan’ın kalbi, uçak ambulans ile getirildiği Antalya’da 32 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Sinan Hançer’e nakledildi.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde ateşli silah yaralanması sonucu devlet hastanesine kaldırılan 35 yaşındaki Bilal Atacan’ın tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakli koordinatörlerinin araya girmesiyle Bilal Atacan’ın ailesi organların bağışlanması kararını verdi. Sağlık Bakanlığı’nın Ulusal Organ Nakli Bekleme Listesi’nde yapılan araştırmada Atacan’ın kalbinin Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Hastanesi yoğun bakım ünitesinde son dönem kalp yetmezliği çeken 32 yaşındaki Sinan Hançer’e nakledilebileceği belirlendi.
DAKİKALARIN ÖNEMİ
Nakli gerçekleştirecek olan AÜ Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Ömer Bayezit Bayezid, kalbin başarılı şekilde nakledilebilmesi için tüm aşamaların 4 saat içinde yapılması gerektiğini bildirdi.
Dakikaların bile önemli olduğu kalp nakli sürecinde, kalbin hızlı şekilde Antalya’ya ulaştırılması için Sağlık Bakanlığı seferber oldu. Ambulans uçakla kalp Antalya’ya getirildi. Görevliler tarafından alınan kalp, polis korteji eşliğine AÜ Hastanesi’ne getirildi. Nakille 9 aydır kalp yetmezliği çeken evli ve iki çocuk babası Sinan Hançer, hazırlandı. Sosyal medya üzerinden Hançer’in ameliyatında kullanılmak üzere 10 ünite kan toplandı.
3 SAATTE KALP NAKLİ
Prof Dr. Ömer Bayezid başkanlığındaki ekip tarafından nakil başarıyla gerçekleştirildi. Balıkesir’den kalbin alınması, Antalya’ya getirilmesi ve nakil edilmesi işlemleri 3 saatte tamamlandı. Prof. Dr. Ömer Bayezid, “Şu an hastanın sağlık durumu gayet iyi. Hastamız son dönem kalp yetmezliği çekiyordu. Yoğun bakımda tedavi görüyordu. Bu tür hastaların yüzde 50’si kalp nakli olmazsa bir yıl içinde hayatını kaybediyor. Nakil başarılı geçti. Balıkesir gibi uzak bir ilden 3 saat içinde Antalya’ya kalbin getirilmesi ve nakledilmesi mutluluk verici" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.