Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Kalbini Koru, Sevdiklerinle Yaşlan’ Etkinliği

Medical Park Ordu Hastanesi çalışanları ve yönetimi kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.Kalp sağlığı noktasında toplumsal farkındalığı artırmak ve sağlıklı yaşam bilinci oluşturmak amacıyla Medical...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Kalbini Koru, Sevdiklerinle Yaşlan’ Etkinliği
Medical Park Ordu Hastanesi çalışanları ve yönetimi kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.
Kalp sağlığı noktasında toplumsal farkındalığı artırmak ve sağlıklı yaşam bilinci oluşturmak amacıyla Medical Park Ordu Hastanesi ‘Kalbini Koru, Sevdiklerinle Yaşlan’ sloganı ile başta hastane genel müdürü Murat Kalafat, hastane yönetimi, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Civelek, Kardiyoloji-KVC ekibi, hastane doktorlar ve personelleri ile gökyüzüne balonları uçurdular. Aynı zamanda kalp sağlığına dikkat çekmek için hastane olarak dilek ağacına dileklerini astılar.
KALBE DİKKAT
Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Civelek, kalp hastalıklarına yakalanmadan önlemlerin alınması gerektiğini özellikle vurgularken bu etkinlikten amacın kalp damar hastalıklarına dikkat çekmek olduğunu belirtti. Yapılan araştırmalarda geçirilen kalp krizlerinde gelişmiş toplumlardaki hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme ve aşırı stres, kalp hastalıklarını tetikleyen en önemli unsurların başında geldiğini belirten Prof. Dr. Civelek, "Ülkemizde her üç kişiden biri kalp damar hastalıklarından hayatını kaybetmektedir. Geçen yıl 150 bin üzerinde insanın ülkemizde kalp hastalığına yakalandığını görüyoruz. Kalp ölümleri, kalp damar yapısı ile ilgili hastalıklara ve bunların zamanında tedavi edilememesine bağlıdır. Sigara yaşının düşmesi, obezitenin artması, hareketsiz ve kalitesiz yaşam nedeniyle genç yaşlarda da ölümler meydana geliyor. Kalbimiz için yeni bir başlangıç yaparak sigara bırakmak, aşırı kilolardan kurtulmak, spora başlamak, tansiyon ve şekeri düzenleyerek daha sağlıklı bir hayat sürmemiz ve kalp sağlığımızı bozacak ne yapıyorsak bunları geride bırakmamız için ’Kalp Haftası’ bir fırsat olacaktır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.