Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlara Menopoz hakkında uzman tavsiyesi

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde Görevli Diyetisyen Billur Filiz, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü Dolayısıyla Düzenlenen Konferansta, Kadınlara Menopozda Vücudun Göstereceği Farklı Tepkiler İçin Beslenme Tüyoları Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadınlara Menopoz hakkında uzman tavsiyesi
Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Billur Filiz, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü dolayısıyla düzenlenen konferansta, kadınlara menopozda vücudun göstereceği farklı tepkiler için beslenme tüyoları verdi.
18 Ekim Dünya Menopoz Günü dolayısıyla, sağlıklı bir kadının yaşamının doğal bir parçası olan ’Menopoz’u Beylikdüzü Belediyesinin Diyetisyeni Billur Filiz anlattı. Diyetisyen Filiz, fiziksel ve fizyolojik semptomların görülmeye başlandığı dönemde, hormonal düzensizliklere bağlı olarak vücutta önemli değişiklikler oluştuğundan söz ederek, bu değişikliklerin şişmanlık, osteoporoz (kemiğin zayıflaması), kalp-damar hastalıkları gibi sağlık sorunlarına dönüşmemesi için beslenmeyle ilgili önemli bilgiler aktardı. Filiz, "Özellikle göbek çevresinde artan yağlanma ile birlikte östrojen hormonunun vücuttaki koruyucu etkisinin azalması, kan yağlarının artması ve kalp koruyuculuğunun azalması, insülin direnci ve şeker hastalığına zemin oluşturmakta. Buna bağlı olarak beslenmenin önemi bu dönemde daha da artıyor" dedi.
"Menopozu daha rahat geçirmek besinlerle mümkün"
"Vücuttaki yağlanmanın önüne geçmek için un, şeker, tuz, kısacası üç beyaz, yağlı yiyecekler, kızartmalar, unlu mamüller ve bol kafein içeren içeceklerden uzak durulmalı, bu dönemde posa ve sıvı tüketimi arttırılmalı" diyen Filiz, menopoz dönemini rahat ve sorunsuz geçirebilmek için faydalı besinlerin de olduğu bilgisini aktardı. Filiz, "Keten tohumu; iyi bir bitkisel östrojen kaynağı olduğu için ceviz, badem (çiğ olarak), yoğurt, süt, ayran, balık, kurubaklagiller sık sık tüketilmelidir. Yeterli su veya sıvının tüketilmesi; normal böbrek fonksiyonlarının sürdürülmesi, idrar yolları enfeksiyonları, böbrek taşları ve kabızlığın önlenmesi açısından gereklidir. Kahve, çay ve kola gibi kafeinli içecekler orta derecede tüketilmeli, bitki çayları tercih etmelidir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.