Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar, Kanser Hastalıkları Hakkında Bilinçlendirildi

Dünyada ve Türkiye’de kadınları tehdit eden kanser türleri hakkında bilinmeyenler, Kağıthane’de masaya yatırıldı. Hiçbir doktorun kişiden daha erken tümörü yakalayamayacağını belirten Doç. Dr. Teoman Yanmaz, "Kişi kendi vücudunu...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyada ve Türkiye’de kadınları tehdit eden kanser türleri hakkında bilinmeyenler, Kağıthane’de masaya yatırıldı. Hiçbir doktorun kişiden daha erken tümörü yakalayamayacağını belirten Doç. Dr. Teoman Yanmaz, "Kişi kendi vücudunu tanırsa, ayda bir kendi muayenesini gerçekleştirirse erken teşhis koymuş olur" dedi.
Kağıthane Belediyesi’nin hastalıklar konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla başlattığı, ’Hasta Okulu Seminerleri’ kapsamında ilçedeki kadınlar, kadın kanserleri konusunda bilgilendirildi. ’Meme ve Rahim Ağzı Kanseri’ konulu seminerde kanser türlerinin evreleri, tedavi yöntemleri ve sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gerekenler, Doç. Dr. Teoman Yanmaz tarafından katılımcılara anlatıldı.
"SEMİNERLER VATANDAŞLARIN BİLİNÇLENMESİNE KATKI SAĞLIYOR"
Bilgilendirme seminerlerinin vatandaşların bilinçlenmesi adına önemli katkılar sağladığını belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Daha önce de yapılan çalışmalarımızda tüp bebek projesini hayata geçirdik. Çekilişle bazı vatandaşlarımız ücretsiz hizmetlerden yararlandı. Bugün de çok önemli ve anlamlı bir konuyu alanında uzman doktorumuz sizlerle paylaşacak. Seminerlerin olumlu sonuçları olacağına inanıyorum" dedi.
"HİÇBİR DOKTOR KİŞİDEN DAHA ERKEN TÜMÖRÜ YAKALAYAMAZ"
Meme kanseri tanısında en önemli aşamanın kendi kendine muayene olduğunu belirten Doç. Dr. Teoman Yanmaz, "Bunu çocuklarımıza da öğretmeliyiz. Genç kız olduklarında annelerinin kızlarını uyarması gerekli. Burada temel konu kişinin kendi memesinin özelliklerini bilmesi. Hiçbir doktor kişiden daha erken tümörü yakalayamaz. Kişi kendi vücudunu tanırsa, ayda bir kendi muayenesini gerçekleştirirse erken teşhis koymuş olur. Çok büyük bir şeyi bile insan doktordan daha erken yakalayabilir. 2 santimin üzerinde olan tümörü bütün doktorlar yakalayabilir ama bir santimetre olan bir tümörü kadının kendisinden başka kimsenin yakalayabileceğini tahmin etmiyorum. Onların dışında 20 yaşından itibaren doktorda meme muayenesi öneriyoruz, sonra da mamografi. Mamografi 40 yaşından sonra öneriliyor ve yılda bir kez öneriliyor. Sağlık Bakanlığı Kanser Erken Teşhis Merkezlerinde ücretsiz olarak bu hizmetleri veriyor" ifadelerini kullandı.
Konferansa katılanlara meme muayenelerinin nasıl yapıldığı ve meme sağlığı hakkında bilinmesi gerekenleri içeren bilgilendirici broşür ve kitapçık verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.