Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Muhtarlara Meme Kanseri Eğitimi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Bursa’da görev yapan kadın muhtarlara yönelik eğitim düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2019 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2019 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın Muhtarlara Meme Kanseri Eğitimi

Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’nde düzenlenen eğitimde kadın muhtarlara meme kanserinde erken tanının önemi ve KETEM’ler hakkında bilgiler aktarlırken, eğitime Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın eşi Sevinç Aktaş, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan’ın eşi Şengül Orhan ile İlçe Sağlık Müdürleri ve sağlık çalışanları da katıldı.

Eğitimde konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğu bilgisini verdi. Meme kanserinin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getiren Dr. Akan, “Biliyoruz ki meme kanseri erken teşhisle yüzde 98 oranında engellenebilmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımızın stratejileri doğrultusunda biz, meme kanserine karşı vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve erken teşhis için kanser taramalarını yaptırmaya gayret ediyoruz. Bursa geneline baktığımızda her ilçemizde meme kanseri taramalarını büyük bir alt yapı ile gerçekleştiriyoruz. Hastanelerimizin yanı sıra Sağlıklı hayat merkezlerimizde bulunan KETEM birimlerimiz ile de her mahallemize ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Sağlıklı Yaşam Kültürü Oluşturuluyor

Muhtarlardan ilk olarak Sağlıklı Hayat Merkezleri konusunda bilinçlenip ardından kendi mahallelerinde yaşayan vatandaşları bu merkezlere yönlendirmelerini beklediklerini dile getiren Dr. Akan, “Meme kanseri ile mücadelenin ilk adımı bilinçlenmektir. Bu merkezlerimizde sadece kanser ile değil ayrıca çağın getirdiği birçok sağlık sorunu ile ilgili de hizmet verilmektedir. Kilo problemi olan vatandaşlarımız merkezimize başvurup diyetisyenlerimizden danışmanlık hizmeti alabilirken, diyabet hastası vatandaşlarımızın takibi de merkezlerimizden yürütülmektedir. Ayrıca merkezlerimizde yürütülen eğitim çalışmaları da toplumda kronik hastalıklara karşı farkındalık oluşturulması yönünden önem arz ediyor. Sizlerden isteğimiz bu merkezlere sahip çıkmanız ve  vatandaşlarımızı bu merkezlere yönlendirmenizdir” diye konuştu.

‘Hanımlar Sağlığınız Parmaklarınızın Ucunda’

Eğitimin ardından, kendi kendine muayenenin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleşen ‘Hanımlar Sağlığınız Parmaklarınızın Ucunda’ etkinliğinde ise kadın muhtarlar, üzerinde meme kanserinin simgesi olan kurdeleyi hep birlikte pembeye boyadılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.