Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın hastadan kadın doktora şiddet

Antalya'da istediği özel tahlillerin yapılmadığını ileri süren Z.A. isimli kadın hasta, aile sağlığı merkezinde görev yapan Uzman Doktor Zuhal Kanavetçi'ye hakaret edip fiziksel şiddet uyguladı. Kollarında morluk ve sıyrıklar olan Kanavetçi, kadından şikayetçi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın hastadan kadın doktora şiddet

İddiaya göre, Konyaaltı ilçesi Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen 47 yaşındaki Z.A. özel bir polikliniğin istediği tahlilleri yaptırmak istedi. Doktor Orhan Tekin, özel tahlillerin merkezlerinde yapılamayacağını ve kendilerine verilen bir kota olduğunu söyledi. Z.A.'nın ısrarları üzerine Orhan Tekin, ertesi gün yardımcı olabileceklerini belirtti. İddiaya göre buna rağmen direten Z.A., Doktor Tekin başta olmak üzere aile sağlığı merkezi çalışanlarına sözlü ve fiziki şiddet uyguladı. Uzman Doktor Zuhal Kanavetçi de bu sırada şiddete maruz kaldı. 13 yıllık doktor olan 2 çocuk annesi Zuhal Kanavetçi yaşananların ardından gözyaşlarına boğuldu.
Aile sağlığı merkezi doktor ve hemşireleri, polis merkezine götürülen Z.A.'dan şikayetçi oldu.

Konyaaltı ilçesi Altınkum Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Orhan Tekin, Z.A. isimli hastanın özel bir muayeneden özel taleplerini gerçekleştirmek için merkezlerine öğle saatlerinde başvurduğunu söyledi.
Hastaya uygun olmayan tahlilleri yapamayacaklarını belirttiklerini aktaran Tekin "Ardından bayan hastanın sözlü şiddetine ve hakarete maruz kaldık. Durumu izah etmemize rağmen işlemlerinin yapılması için ısrar etti. Sırada bekleyen hastalarımızın olduğunu söylememize rağmen odadan çıkmadı. Z.A. yine eylemine devam edince, diğer hastalar bu bayanı dışarı çıkarmaya çalıştılar. Z.A. dışarı çıktı daha sonra ben çocuğu muayene ederken tekrar içeri izinsiz girdi. Çocuğun annesi kadını dışarı çıkarmasına rağmen tekrar kapıyı yumruklamaya başladı. Bunun üzerine diğer doktor ve hemşire arkadaşlar kadına müdahale ettiler. Z.A. bu kez doktor ve hemşire arkadaşlara fiziksel saldırıda bulundu" dedi.

KADIN DOKTORUN KOLLARI MORARDI
Fiziki şiddetin ardından Z.A.'yı polise şikayet ettiklerini aktaran Tekin, "Bu sırada doktor arkadaşımız Zuhal Kanavetçi fiziksel şiddete maruz kaldı. Kadın doktor arkadaşımızın çeşitli yerlerinde morluklar ve sıyrıklar var. Doktor arkadaşımız ve çocuk hasta psikolojik travma yaşadı. Biz 5 sağlık çalışanı Z.A.'dan şikayetçi olduk. Davacıyız. Hastanın özel isteklerini karşılamadığımız için bu şiddete maruz kaldık" diye konuştu.
19 yıllık hemşire Gönül Nur ise yaşananları şöyle anlattı: "Tartışma üzerine odaya girdim. Kadın hasta dışarı çıkmak istemedi. Kapıyı kilitlemek zorunda kaldık. Z.A. isimli hasta doktor arkadaşımıza fiziksel şiddet uygulayıp, hakaret etti. Anlık mesele, ölmemek elde değil. Kadının bize şiddet yapması inanılır gibi değil."
Polis merkezinde ifadesi alınan Z.A.'nın ardından polisler, aile sağlık merkezi çalışanlarının da ifadelerini aldı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.