Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyileşmenin Sırrı: “Doğum Anını Şifalandırmak"

Uzman Psikolog Özge Genlik, “Anne karnında geçirilen dokuz aylık süreç tüm yaşamımızı biçimlendiriyor” dedi.“Rahim; dünyadaki hikayemizin başladığı zemindir. Bu zeminde meydana gelen her türlü hissiyat dünyayı algılama biçimimizi...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzman Psikolog Özge Genlik, “Anne karnında geçirilen dokuz aylık süreç tüm yaşamımızı biçimlendiriyor” dedi.
“Rahim; dünyadaki hikayemizin başladığı zemindir. Bu zeminde meydana gelen her türlü hissiyat dünyayı algılama biçimimizi şekillendirmektedir” diyen Genlik, “Rahimde geçirdiğimiz süreçte anne adayının deneyimlediği herşeyi karnındaki bebek de birebir deneyimlemektedir. Dolayısıyla anne adayının doğum süreci boyunca doğum psikoloğu ile birebir çalışması ve travmatik deneyimlerini şifalandırması sağlıklı bir bebeğin dünyaya gelmesine vesile olur” diye konuştu.
DOĞUM HİKAYENİZİ BİLİYOR MUSUNUZ?
Doğum anının; rahimden ayrışma ve yeni bir zemine, dış dünyaya “merhaba” dediğimiz ilk an olduğunu anlatan Uzman Psikolog Özge Genlik, şunları söyledi:
“Doğal bir doğum ile kendi istediğiniz zaman ve kendi istediğiniz gibi mi dünyaya geldiniz, yoksa başka insanların (ebeveynleriniz ve doktorlar) seçtiği, belirlediği bir zaman diliminde hiç de istemediğiniz bir şekilde mi dünyaya geldiniz? Doğum anınıza hangi duygular eşlik etti? Sevgi, kabul, güven, sevecenlik mi, yoksa travmatik korku ve kaygı duygularının eşlik ettiği bir doğum anınız mı var? İlk yaşam deneyimleri rahimden özgürleşme anındaki ve sizi dünyaya getirmeye vesile olan kişi ile olan ilk temas/buluşma bütünüyle hafızanızda canlı. Sadece bilinç dışı mekanizmanız da kayıtlı, yaşam deneyimlerinizle birlikte kendisini fobiler, depresif ve kaygı bozuklukları, güven problemleri, suçluluk duyguları ile yaşamınıza karabasan gibi çöküyor olabilir. Şifalanmak ve iyileşmek için hiçbir zaman geç değildir. Doğum anınızı tekrar şimdi ve burada psikodönüşüm (bireyleri öğrenilmiş sınırlamalardan özgürleştirmeye yönelik psikoterapi uygulaması) seansları ile yeniden canlandırabilir ve anlamlandıramadığınız hiç de işlevsel olmayan duygu ve düşüncelerinizden özgürleşmek sizin elinizde.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.