Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkların gen haritası çıkarılıyor

Türkiye’deki kahverengi balıkların gen haritasının çıkarılması için yapılan çalışmaların bir kısmı Bolu’da gerçekleştirildi. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Trabzon Su Ürünleri Araştırma...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkların gen haritası çıkarılıyor
Türkiye’deki kahverengi balıkların gen haritasının çıkarılması için yapılan çalışmaların bir kısmı Bolu’da gerçekleştirildi.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SÜMAE/TRABZON) tarafından yürütülen 'Türkiye’deki Kahverengi Alabalık (Salma trutta L.) Popülasyonlarının Genetik Yapısının Mikrosatellit ve Dloop Sekans Analiz Yöntemi ile Belirlenmesi' projesinin arazi çalışmalarının bir bölümü Bolu’da gerçekleştirildi. Çalışmaya İl Müdürlüğü'nden su ürünleri mühendisi Mukadder Güler, Milli Parklar Şube Müdürlüğü';nden Orman Muhafaza Memuru Mustafa Sezkin, enstitü görevlilerinden mühendisi Eyüp Çakmak, uzman biyolog Feridun Afan, uzman biyolog Z. Duygu Bak, Su Ürünleri Mühendisi Cem Çankırılıgil katıldı.

    Çalışmada Bolu’daki değişik akarsularından kahverengi alabalık türlerinden 50’şer adet yakalanıp kuyruklarından doku örneği alınarak tekrar ait olduğu suya bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.