Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşitme Engelli Kadın Organ Nakliyle Eski Sağlığına Kavuştu

Çanakkale’de işitme engelli bir kadın, yaşadığı böbrek yetmezliği nedeniyle sağlığını kaybetti. 3 yıldır organ bekleyen genç kadına talih Engelliler Haftası’nda güldü.Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Babakale köyünde...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’de işitme engelli bir kadın, yaşadığı böbrek yetmezliği nedeniyle sağlığını kaybetti. 3 yıldır organ bekleyen genç kadına talih Engelliler Haftası’nda güldü.
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Babakale köyünde yaşayan Seda Bektaş (30), 3 yıldır böbrek yetmezliği çekiyordu. Yıllardır İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerde organ sırası bekleyen Bektaş’a talih Engelliler Haftası’nda güldü. 5 ay önce Çanakkale Merkez’e bağlı Kepez Beldesi’ndeki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde organ nakil ünitesine organ nakli için başvurdu.
Genç kadına müjdeli haber 9 Mayıs Pazartesi günü ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli ekibinden geldi. Genç kadın annesi Mesude Bektaş’ın (50) refakatinde hastaneye yattı. Daha sonra Balıkesir’in Gönen ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü Gönen Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen Emine Çiftçi’den getirilen uygun böbrek ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul ve nakil ekibi tarafından başarılı bir ameliyatla Bektaş’a nakledildi.
Yapılan operasyonun başarılı geçtiğini belirten ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, “Pazartesi günü itibariyle Gönen Devlet Hastanesi beyin ölümü gerçekleşmiş bir kadın hastamızın böbreklerini bağışlaması sonucunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi organ nakli ekibi olarak iki hastamıza iki böbreği nakletmiş bulunuyoruz. Bu hastalarımızdan bir tanesi işitme engelli bir vatandaşımızdı. Bu engelliler haftasında hastamızın en azından böbrek yetmezliğini tedavi etmiş olmaktan dolayı çok sevinçliyiz. Hastanemiz organ nakli ekibi olarak daha güzel ve sevindirici haberlere imza atmayı umuyoruz. Başarı ile gerçekleştirdiğimiz bu iki nakil ile günde iki organ nakli yapabilen bir merkez haline gelmemiz özellikle vatandaşlarımızın adına çok sevindirici bir haber” dedi.
Kızının doğuştan işitme engelli olduğunu belirten Seda Bektaş’ın annesi Mesude Bektaş, “Durumuna zaten hep üzülüyorduk. Sonunda bu böbrek rahatsızlığı çıktı. 3 senedir böbrek rahatsızlığı var. 5 aydır da diyalize giriyor. Dün akşamda kızıma beklediğimiz böbrek nakli çıktı. Allaha şükürler olsun. Hocalarımızın gayreti ve Allah’ın izniyle kızıma organ nakli yapıldı. Engelliler haftasına bu böbrek nakli denk geldi. Allah’a şükürler olsun, sevinçliyiz ve mutluyuz. Hocalarımıza, böbrek veren kişinin ailesine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
3 yıldır beklediği böbrek nakli ile çok mutlu olduğunu işaret dili ile anlatan Seda Bektaş, “Ben çok şaşırdım. Çok mutluyum. Doktorlarıma da çok teşekkür ederim” dedi.
Başarılı geçen operasyonun ardından Seda Bektaş tekrar eski sağlığına kavuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.