Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iraklı Çocuğun Kopan Parmağı Dikildi

Elazığ’da yaşayan 10 yaşındaki Iraklı Haidar Obait’in baltayla oynarken kopan parmağı mikro cerrahi yöntemle 4 saatte dikildi.Edinilen bilgilere göre, Elazığ’da yaşayan 10 yaşındaki Iraklı Haidar Obait, önceki gün evlerinin önünde...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da yaşayan 10 yaşındaki Iraklı Haidar Obait’in baltayla oynarken kopan parmağı mikro cerrahi yöntemle 4 saatte dikildi.
Edinilen bilgilere göre, Elazığ’da yaşayan 10 yaşındaki Iraklı Haidar Obait, önceki gün evlerinin önünde oynadığı baltayı kazara eline vurması bir parmağı koptu. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılan Obait, ameliyata alındı. Plastik Cerrahi ve Rekonstrüksiyon Uzmanı Op. Dr. Onur Gökdemir ve uzman ekip tarafından ameliyata alınan küçük çocuğun parmağı 4 saatte mikroskop altında mikro cerrahi yöntemle dikildi.
Hastanın acile başvurduğunda sol elinin 3. parmağının koptuğunu belirten Op. Dr. Gökdemir, “Hastayı acil olarak ameliyata aldık. Parmağının iki atar damarı var. Her ikisini de mikro cerrahi yöntemle onardık. Diğer iskeleti oluşturan tendronlarını, eklem kapsülü ile kemik yapısını onardık. Ameliyat sonrasında hastanın kan dolaşımında olduğunu gördük. Mikro cerrahi ile bu tür vakaları rahatlıkla yapabiliyoruz” dedi.
Hastanın durumunun iyi olduğunu ve parmağında kan dolaşımının olduğunu da kaydeden Dr. Gökdemir, küçük çoğu birkaç gün içinde taburcu edeceklerini kaydetti. Kopan uzuvlarla ilgili uyarıda da bulunan Dr.Gökdemir, “Parmak veya kol değil, kopan bütün uzuvlarda soğuk uygulama çok önemli. Çünkü dokular hemen ölmeye başlarlar. Soğuk uygulama metabolizmayı ve doku ölümünü yavaşlatır. Eğer hasta sağlık tesislerine çok uzaksa, hastanın kopan uzuvu ıslak bir beze sarılıp, poşete geçirip soğuk bir uygulamayla, buzla temas etmeden taşınması gerekir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.