Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnme Kadınlara Oranla Erkeklerde Daha Fazla

Acıbadem Ankara Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu, erkeklerin kadınlara oranla daha fazla inme riski taşıdığını belirterek, aniden gelen inmeye karşı uyardı.10 Mayıs Dünya İnme Önleme Günü dolayısıyla inme hakkında bilgi...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Acıbadem Ankara Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu, erkeklerin kadınlara oranla daha fazla inme riski taşıdığını belirterek, aniden gelen inmeye karşı uyardı.
10 Mayıs Dünya İnme Önleme Günü dolayısıyla inme hakkında bilgi veren Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu, erkeklerin kadınlara oranla daha fazla inme riski taşıdığını söyledi. İnmenin beynin bir kısmına oksijen bakımından zengin kan akışının engellenmesi ile oluşan hasarlanma olduğunu belirten Dr. Mıhçıoğlu, “Oksijenlenemeyen beyin hücreleri birkaç dakika sonra ölmeye başlar. Ortaya çıkış nedenleri iki ana grupta toplanır. Birincisi tıkanma, beyne giden damarların veya beynin içindeki damarların çeşitli şekillerde tıkanması veya daralmasıdır (iskemik inme). İkinci mekanizma ise beyin dokusu içinde meydana gelen kanamadır (hemorajik inme)” dedi.
“DÜNYADA HER YIL 15 MİLYON KİŞİ İNME GEÇİRİYOR”
İnmenin dünyada en fazla fonksiyon kaybına neden olan, yaşam kalitesini en fazla etkileyen ve ölüm nedeni olarak da ikinci sırada yer alan bir hastalık grubu olduğunu ifade eden Dr. Mıhçıoğlu, “Dünyada her yıl 15 milyon kişi inme geçirmekte, bunun içinde 5 milyon kişi inme nedeniyle hayatını kaybetmekte ve 5 milyon kişide de inme nedeni ile kalıcı özürlülüğe neden olmaktadır. Birçok gelişmiş ülkede inmeye bağlı ölüm oranlarında kademeli bir düşüş saptansa da, inme dünyada ölüm ve özürlülüğün ana nedenidir. Ülkemizde yılda yaklaşık 200 bine yakın hasta inme geçiriyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.