Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İleriye Doğru Çıkan Göz 4 Milimetre Geri Çekildi

Mersin’in Tarsus ilçesinde 46 yaşındaki aşçı Nuran Baldaz’ın ileriye doğru yer değiştiren ve 4 milimetre dışarı çıkan gözü, ameliyatla eski yerine çekildi.Mersin’in Tarsus ilçesinde Medical Park Hastanesi’nde aşçı olarak çalışan...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’in Tarsus ilçesinde 46 yaşındaki aşçı Nuran Baldaz’ın ileriye doğru yer değiştiren ve 4 milimetre dışarı çıkan gözü, ameliyatla eski yerine çekildi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde Medical Park Hastanesi’nde aşçı olarak çalışan 46 yaşındaki Nuran Baldaz’ın yaşadığı sıra dışı sağlık sorunu, aynı hastanede yapılan ilginç bir ameliyatla giderildi. Baldaz’ın tiroit bezi hastalığı nedeniyle ileriye doğru yer değiştiren ve dışarı çıkan sağ gözü, Kulak Burun ve Boğaz Uzmanları Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ve Op. Dr. Aykut Bozan tarafından 4 milimetre geriye çekildi. Baldaz’ın yaşadığı görme bozukluğu ve göz kapağının kapanmaması sıkıntıları geçti.
GÖZÜNÜ KAPATAMIYORDU
Yaklaşık 3 yıldır hipertiroidi hastalığı yaşayan Nuran Baldaz’ın sağ gözü zamanla ileri doğru çıkmaya başladı. İki göz arasındaki fark sonunda 4 milimetreye kadar ulaştı. Bu da Nuran Baldaz’ın ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmasına neden oldu. Görme bozukluğu yaşayan, geceleri sağ göz kapağı kapanmadığı için uyumakta zorlanan ve yanmadan dolayı acı çeken Baldaz, diğer yandan estetik olarak da rahatsızlık duymaya başladı. Bunun üzerine, görev yaptığı Medical Park Tarsus Hastanesi’nin Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanları Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ve Op. Dr. Aykut Bozan’la görüştü.
YARIM SAATLİK OPERASYON
Prof. Dr. Alpay ve Op. Dr. Bozan, hipertiroidi hastalığı nedeniyle sağ göz arkasındaki yumuşak dokuların büyüyerek gözü ileri doğru ittiğini (egzoftalmus) belirleyerek, ameliyat geri çekilmesi gerektiğine karar verdi. Nuran Baldaz’ın da kabul etmesi üzerine Prof. Dr. Alpay ve Op. Dr. Bozan, yaklaşık 30 dakika süren orbital dekompresyon operasyonunu gerçekleştirdi. Ameliyatta, hastanın sağ maksiller sinüs yolu ile sağ göz küresinin alt duvarına ulaşıldı. Bu kemiğin alt duvarı alınarak göz etrafı dokularının serbestleştirilmesi sağlandı. Böylece göz kendiliğinden 4 milimetre geriye gelerek, eskiden olduğu yere yerleşti.
ARTIK UYUYABİLİYOR
Ameliyatın ardından Nuran Baldaz, görme bozukluğu ortadan kalktığını ve geceleri sağ göz kapağı yeniden kapanmaya başlayınca çektiği acıdan kurtulduğunu söyledi. Baldaz, “Ayrıca estetik olarak da yüzük normal görüntüsüne kavuştu” dedi. Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ise Baldaz’ın yaşadığı ilginç sağlık sorunu için şu bilgileri verdi: “Gözün ileride olması hipertiroidi hastalığına bağlıydı. Bu hastalıkta, uzun dönemde göz etrafındaki yumuşak dokular büyümeye başlayıp göz küresinin göz çukurundan öne doğru çıkmasına yol açmaktadır. Biz orbital dekompresyon ameliyatı ile bu dokulara esneyebilecekleri yer açıp gözün yerine gelmesini sağladık.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.