Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlaç ambalajları artık görme engellilere uygun üretilecek

Nisan ayında yayınlanan yeni yönetmelik ile görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için ilaç ambalajlarının üzerinde kabartma yazı bulundurulması zorunlu hale getirildi.Geçtiğimiz Nisan ayında, Sağlık Bakanlığı yayınladığı...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlaç ambalajları artık görme engellilere uygun üretilecek

Nisan ayında yayınlanan yeni yönetmelik ile görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için ilaç ambalajlarının üzerinde kabartma yazı bulundurulması zorunlu hale getirildi.

Geçtiğimiz Nisan ayında, Sağlık Bakanlığı yayınladığı yeni yönetmelikle tüm ilaç kutularındaki isimlerin, görme engelliler için Braille alfabesiyle de yazılması zorunluluğunu getirdi. Yürürlüğe giren ‘Beşeri Tıbbi Ürünlerin Ambalaj Bilgileri, Kullanma Talimatı Ve Takibi Yönetmeliği’ kapsamında kabartma yazı uygulaması için firmalara 2018 yılı sonuna kadar süre verildi.

Braille alfabesi uygulamasının ambalaj sektöründe meydana getirdiği değişimi değerlendiren Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, "Türkiye Ambalaj Sanayicileri olarak karton kutu üzerine ucuz, pratik, kaliteli Braille uygulamasını Dünya çapında yapabiliyoruz. Bu da Türkiye ambalaj sanayinin gücünü bir kez daha kanıtlıyor. Sektörümüzü daha ileriye taşımak için Ar-Ge’ye ve inovasyona önem veriyor, katma değerli ürünler ve yeni teknolojiler geliştirmek için sürekli çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlaç ambalajlarına Braille alfabesi uygulamasının ilaç fiyatlarını etkileyecek boyutta olmadığının da altını çizen ASD Başkanı Sarıbekir, Türkiye ambalaj sanayicilerinin bu konuya evrensel bir sosyal sorumluluk bilinci ile yaklaştığını belirterek, "Tabii ki bu uygulamanın bir maliyeti var ama hiçbir sanayicimiz Braille Alfabesi uygulamasından bir kar amacı gütmüyor. Bu uygulamayı yaparken, bunun görme engelli insanlarımıza sosyal bir görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Braille Alfabesi uygulaması yapılan, üzerinde kabartma bulunan, ilaç ambalajlarının piyasaya sürülmesinin, sektörümüze sağlayacağı katma değer, bu ambalajları kullanan insanlarımıza yaptığımız hizmetin huzuru ve mutluluğu olacak" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.