Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Hıfzıssıhha Meclisi’nden doğal mantarlarına karşı uyarı kararı

BİLECİK (İHA) – Bilecik İl Hıfzıssıhha Meclisi’nde, doğada yetişen mantarların yenilmemesi konusunda bilgilendirme yapılmasına karar verildi.Bilecik Vali Yardımcısı Ekrem Ballı başkanlığındaki toplantıda, özellikle ilkbahar ve sonbahar...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BİLECİK (İHA) – Bilecik İl Hıfzıssıhha Meclisi’nde, doğada yetişen mantarların yenilmemesi konusunda bilgilendirme yapılmasına karar verildi.
Bilecik Vali Yardımcısı Ekrem Ballı başkanlığındaki toplantıda, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında doğada kendiliğinden yetişen mantarlarının yeme alışkanlığının oldukça yaygın olduğu belirtilerek, son aylarda mantar zehirlenmesi şikayeti ile hastanelere başvuran vatandaşların sayısında artış gözlendiği kaydedildi.
Doğada kendiliğinden yetişen mantarların yenilmemesi konusunda halkın bilgilendirilmesine karar verildiği toplantıda, kentte satışa sunulan ve türü bilinmeyen mantar tüketiminin ve satışının Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı denetim ekiplerince önlenmesine, üreticisi, imal ve son kullanma tarihi etiketinde belirtilen kültür mantarlarının tercih edilmesi konusunda halkın bilgilendirilmesine karar verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.