Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İftar Ve Sahur Arası Bol Su İçin

Bülent Ecevit Üniversitesi (beü) Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Yiğit Osman Darıcı, Oruç Tutan Vatandaşları Mide Rahatsızlıkları Konusunda Uyararak, İftar Ve Sahur Arasında Bol Su İçilmesini Tavsiye Etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İftar Ve Sahur Arası Bol Su İçin
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Yiğit Osman Darıcı, oruç tutan vatandaşları mide rahatsızlıkları konusunda uyararak, iftar ve sahur arasında bol su içilmesini tavsiye etti.
Diyetisyen Yiğit Osman Darıcı, oruç tutanların iftar yemeğinde hafif yemekler tüketmeleri gerektiğine vurgu yaparak, iftar ile sahur arasında bol su tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ramazan’da besin alımının önemine de değinen Darıcı, "İlk olarak mutlaka yeterli miktarda sıvı ve su tüketimini sağlamalıyız. Gerek iftarda, gerek iftardan sonra ve sahurda mutlaka sıvı kaybı yerine konmalıdır. Bu nedenle en az 2 litre su tüketimimizi sağlamalıyız. Sahurda tüketeceğimiz yoğurt, süt, peynir ve yumurta gibi besinlerin sindirimi daha kolay olacağı gibi uzun süre tokluk hissi sağlayacaktır. Sindirim açısından bizi sıkıntıya düşürecek aşırı yağlı kızartmalar, yemekler, hamur işleri ve tatlılardan uzak durmalıyız. Aşırı tuz tüketmek gün içerisinde su problemi çekmemize neden olabilir. Bu nedenle aşırı tuz tüketiminden uzak durmalıyız. Yumurta, süt, meyve, peynir, sebze, kuru meyve, ceviz, fındık, kepekli ekmek gibi besinler sahurumuzu geçireceğimiz en doğru besinler olacaktır" diye konuştu.
İftar sofraları için de önerilerde bulunan Darıcı, "İftarımızı kuru hurma, kuru meyve ile açmak, sonrasında çorba ile devam etmek ve 10 dakika ara verdikten sonra ana yemeğe geçmek hazım problemini ortadan kaldıracaktır. Daha çok ızgara, haşlama ve fırında pişirme tercih edilmeli. Ayrıca sindirimi kolaylaştıracağı ve kan şekerinin hızla yükselmesini önleyeceği için posalı besinler tüketmeye dikkat edilmelidir. Kurubaklagiller, çavdar ekmeği, kepekli ekmek, tahıllı ekmekler, kepekli makarna, sebze, meyve gibi posa açısından zengin besinler tercih edilmelidir. Ramazan’da iftarın vazgeçilmezi haline gelen tatlı tüketiminde şerbetli tatlılar yerine daha hafif bir sütlü tatlı tüketmek çok daha sağlıklı olacaktır. İftardan 1-2 saat sonra yapacağımız hafif tempolu yürüyüş yediklerimizi sindirmemize yardımcı olacaktır. Eğer çok ağır bir beslenme programı uygularsak iftardan sonra sindirim problemleri, baş ağrıları, asabiyet, uykusuzluk ya da uykuya meyil gibi sıkıntılar gecenizin zor geçmesine neden olacaktır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.