Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İftar Sofrasından Doymadan Kalkın

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle uzmanlar, iftar sofrasından doymadan kalkılması konusunda uyardı.Gaziantep Düztepe Özel Yaşam Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr Fethi Albayram, Ramazan ayında vatandaşlara ağır yiyecekler konusunda uyarılarda...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle uzmanlar, iftar sofrasından doymadan kalkılması konusunda uyardı.
Gaziantep Düztepe Özel Yaşam Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr Fethi Albayram, Ramazan ayında vatandaşlara ağır yiyecekler konusunda uyarılarda bulundu. Albayram, iftar ve sahurda ağır yemeklerin oruç tutan vatandaşları olumsuz etkileyebileceğini belirterek, iftar yemeğinde üst üste yemek yenilerek midenin doldurulmamasını kaydetti. Doymadan iftar yemeğinin bitirilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Albayram, “İftarda kesinlikle fazla yemek yememek lazımdır. Ne olursa olsun iftarı hafif bir yemekle açmalı, daha sonra 15-20 dakika geçtikten sonra diğer yemeklere geçmek lazımdır. Kesinlikle iftarda üst üste gelen yemekleri yememek gerekiyor. Hiçbir zaman mide dolmasın yani yemeğe doymadan yemekten kalkmak gerekiyor. Sahurda da aynı şekilde birden çok yemek ve içmek doğru değildir. Yemek ağır da olabilir önemli olan birden bunları tüketmemektir. Etli yemekler, kızartmalar bu tarz yemekler yerine sebzeli yemekler tüketmeye özen gösterilmelidir. Kızartmalardan uzak dursunlar, ağır hamur tatlılarını yemesinler. Oruç tutan insan her şeyi yesin ama bunu yayarak yesin bir anda yemesin benim tavsiyem hafif yiyeceklerdir” diye konuştu.
Kronik hastalıkları olan vatandaşların kesinlikle oruç tutmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Fethi Albayram, “Kronik hastalığı olanlar kalp yetmezliği, şeker hastalar, tansiyon hastaları, böbrek yetmezliği gibi kesinlikle oruç tutmamaları gerekiyor. Bunun dinimizde de yeri vardır. Çünkü bu tür hastalığı olanları oruç tutması ileride onarılmaz bir hale dönüşebilir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.