Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IFC’de sağlık endüstrisinde değer oluşturma konuşuldu

’International Finance Corporation’ (IFC); İspanya’nın Barcelona kentinde ’Sağlık Endüstrisinde değer yaratmak’ başlıklı bir seminer gerçekleştirdi.Dünya Bankası Grup’un üyesi olan küresel gelişim enstitüsü ’International Finance...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
IFC’de sağlık endüstrisinde değer oluşturma konuşuldu

’International Finance Corporation’ (IFC); İspanya’nın Barcelona kentinde ’Sağlık Endüstrisinde değer yaratmak’ başlıklı bir seminer gerçekleştirdi.

Dünya Bankası Grup’un üyesi olan küresel gelişim enstitüsü ’International Finance Corporation’ (IFC); İspanya’nın Barcelona kentinde ’Sağlık Endüstrisinde değer yaratmak’ başlıklı bir seminer gerçekleştirdi. Yaptıkları işler ve yenilikler ile sağlık endüstrisini etkileyen, sektöre yön veren önemli isimlerin deneyimlerini paylaştığı toplantıda VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş da katılımcı olarak yer aldı.

Dr. Ercan Varlıbaş, iki gün süren etkinliğin hem konuşmacıları hem de vaka çalışmaları ile vizyon açıcı nitelikte olduğunu belirterek; sağlık sistemlerini iyileştirmek, daha güçlü sistemler kurmak üzere ülkelerin daha ekonomik ve verimli Evrensel Sağlık Sistemleri’ne odaklandığını dile getirdi. Dr. Varlıbaş; bu doğrultuda özel sektörün anahtar role sahip olduğunun altını çizdi.

IFC hakkında da bilgi veren Dr. Varlıbaş, IFC’ nin gelişmekte olan ülke pazarlarına, özellikle özel sektöre odaklanarak bu pazarlarda gelişim fırsatlarının oluşturulması için çalışmalar yaptığını ve bu amacı için de finansal kaynaklarını, küresel denetim mekanizmalarını, teknik ekspertiz imkanlarını seferber ederek iş ortaklarının; operasyonel, finansal sorunlarının çözümü için seçenekler sunduğunu açıkladı.

Dr. Varlıbaş, “Türkiye’nin büyüme potansiyeli oldukça büyük. Dünya Bankası ile IFC de bu potansiyelin farkında olarak önemli projeler için önemli kaynak aktarımları gerçekleştiriyorlar. Gelişmenin önemli yapı taşlarından biri inovasyon. VSY Biotechnology’nin de inovatif ürünleri, mevcut projeleri ve dünyadaki yeri ile Türkiye’nin gelişen yüzü olmasından mutluyuz” diye konuştu.

Dell Medical School’dan Prof. Elizabeth Teisberg, IFC Yatırım Ofisi ve aynı zamanda Global Sağlık Kolu Başkanı Chris McCahan, Uluslararası Bağımsız Yatırımcı ve Danışman Dr. Ioan P. Cleaton-Jones, Küresel Sağlık Yatırım Fonu Yönetici Ortağı Dr. Curt LaBelle Sağlık Endüstrisi’nde Değer Yaratmak Semineri’nde konuşmacı olarak yer alan isimler arasındaydı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.