Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İAÜ’den Deprem Konusunda Farkındalık Eğitimi

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi(AFAM) tarafından hazırlanan Temel Afet Bilinci Eğitimi gerçekleşti. İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Koordinatörü Serhat...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İAÜ’den Deprem Konusunda Farkındalık Eğitimi
İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi(AFAM) tarafından hazırlanan Temel Afet Bilinci Eğitimi gerçekleşti. İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Koordinatörü Serhat Yılmaz, mahallelerdeki toplanma alanlarının önceden belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Deprem özelinde hazırlanan etkinlik, olası bir afette kişilerin kendilerini ve ailelerini nasıl koruyabilecekleri, yaşam alanlarındaki riskleri belirleyerek bu riskleri nasıl azaltabilecekleri konularında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi’nde düzenlenen Afet Bilinci Eğitimi’nin konuşmacısı, İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Koordinatörü Serhat Yılmaz oldu. İstanbul’un 15 milyona yakın nüfusu ile yoğun bir kent olduğunu ifade eden Yılmaz, ‘’Kuzey Anadolu fay hattı İstanbul için büyük bir tehlike oluşturuyor. Temel olarak devletin ve idari kurumların depremle ilgili birçok çalışması var. Ama bizim de afete hazırlık konusunda vatandaş olarak yapmamız gerekenler var. Hazırladığımız temel afet bilinci eğitimi aslında birey olarak kendi yaşam alanımızdan başlayarak afetlere karşı nasıl hazır olabileceğimizi, olası deprem tarzı bir afette kendimizi ve ailemizi nasıl koruyabileceğimizi anlatıyor. Çok basit önlemlerle, evimizde yapacağımız küçük sabitleme, yer değiştirmelerle, daha önceden yapacağımız planlamalar ile veya bir sarsıntı sırasında uygulayacağımız ‘’çök, kapan, tutun’’ hareketi ile bir depremin bize nasıl zarar vermesini engelleyebiliriz’’ dedi.
‘’TOPLANMA ALANLARININ ÖNCEDEN BELİRLENMESİ GEREKİR’’
Yaşadığımız alanlardaki, mahallelerdeki toplanma alanlarının öğrenilmesi gerektiğinin altını çizen Serhat Yılmaz, ‘’Deprem sonrasında bu alanlara nasıl ulaşabileceğimizi de öğrenmemiz gerekli. Özellikle İstanbul gibi yapılaşmanın yoğun olduğu yerlerde bu alanların daha fazla takip edilmesi gerekiyor. Örneğin bazı yerlerde toplanma alanı olacak yerlerin yapılaşmaya açıldığı yönünde duyumlar alıyoruz. İstanbul’u bu açıdan kontrol altında tutmak kolay olmadığı için bu noktada vatandaşlar da bireysel ve sosyal sorumlulukları gereği bu durumları takip etmeliler. Çünkü netice itibariyle bu yaşantımızı ilgilendiren bir durum’’ ifadelerinde bulundu.
Eğitimin temel amacını, ‘’afetlere karşı kişinin kendisini ve ailesini nasıl hazırlayabileceğini öğretmek’’ olarak belirten Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Eğitimi bir farkındalık eğitimi olması sebebiyle çok uzatmadan bir saatlik bir süre içine yayıyoruz. Eğitimin sonunda isteyen katılımcılar talep ettikleri durumda yine planlamamız dahilinde üst seviye eğitimler de alabiliyorlar. Biz de kişilere mahallerinde nasıl organize olabilecekleri, herhangi bir afet anında etrafındakilere nasıl yardımcı olabilecekleri konularında çalışmalar yaparak destek sağlıyoruz.’’
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.