Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Horladığına İnanmayanların Eşleri Video Çekip Doktorlara Getiriyor

Horlama İle İlgili Açıklamalrda Bulunan Kbb Uzmanı Op. Dr. Süleyman Kumbasar

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Horladığına İnanmayanların Eşleri Video Çekip Doktorlara Getiriyor
Gelişmiş toplumlarda obeziteyle birlikte çok sık ratlanır hale gelen horlama rahatsızlığı, en çok hastaların eşlerini rahatsız ediyor. Bazı kişiler eşlerinin videosunu çekip doktorlara gelip çare arıyorlar.
Son zamanlarda sıkla ratlanan rahatsızlıkların en üst sırlarında yer alan horlama rahatsızlığı, yaşamı da olumsuz etkiliyor. Yorgunluk, işe gitmeme isteği gibi bir çok olumsuz reaksiyonun oluşmasına neden olan rahatsızlığın tedavisi mümkün olduğu halde, horlayan kişiler horladıklarını kabul etmiyorlar. Hal böyle olunca horlayan kişilerin eşleri, video çekip doktorlara başvuruyor. Konuyla ilgili bilgi veren Medicana Bahçelievler Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Süleyman Kumbasar, horlayan hastaların büyük çoğunluğu o sırada derin bir uykuda olduklarından horladıklarının farkında olmadıklarını belirterek, "Genelde bu hastalıkta insanlar bize gelirken eşleriyle gelirler. Kimse horladığını kabul etmez. Ses kaydı video kaydı yapıpı izletenler var. Çünkü bazen o kadar şiddetli horlama seseri yükselir ki, kişi yanındakini uyutmaz.” dedi.
Hormalanın gelişmiş toplumlarda obeziteyle birlikte çok yagın bir hale gelmiş hastalık olduğuna vurgu yapan Kumbasar, “Bu rahatsızlık, günümüzdeki kronik yorgunlukların en önemli sebeplerinden birisidir. En önemli belirtilerinden birisi de baş ağrısıdır. Hastlarda sıklıkla sabahları yorgun uyunma, baş ağrısı, işe gitmek istememe, bütün gün uyuklama gibi belirtiler olur. Tabi horlamanın da seviyeleri vardır şikayetler bu seviyerele göre değiğişiklik gösterebilirler. Horlamaya neden olan en büyük faktör yumuşak damaktır. Halk arasında damağın alt tarafta olması, sarkması diye bilinir. Küçük dilin büyümesi, bademciklerin büyümesi gibi sebepleri vardır. Burun etleri ve burun eğrilikleri de horlamanın en büyük sebeplerindendir. Tedavisi olan bir rahatsızlıktır.” diye konuştu.
Kumbasar, hastaların muhakkak bir KBB uzmanına başvurması ve uyku kliniğinde yatması halinde hastalığın şidettine ve nedenlerine göre bir takım çözümler sunulacağını dile getirerek, ana etkenler belirlendirkten sonra horlamanın tamamen ortadan kalkacak şekilde tedavi edilebileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.