Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hemşirelik Haftası Bvu’da Kutlandı

Bezmialem Vakıf Üniversitesi, düzenlediği etkinliklerle Hemşirelik Haftası’na dikkat çekti. Etkinlikler, Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleşti.Düzenlenen etkinliğe BVU Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof....

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bezmialem Vakıf Üniversitesi, düzenlediği etkinliklerle Hemşirelik Haftası’na dikkat çekti. Etkinlikler, Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Düzenlenen etkinliğe BVU Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Genel Sekreteri Zeynep Gökçen, Hastane Genel Koordinatörü Prof. Dr. Adem Akçakaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Ahmet Belce, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkinaz Aştı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gökçen Başaranoğlu, Hastane Genel Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Fadlullah Aksoy ve Hemşirelik Hizmetleri Müdür Vekili Uzm. Hem. Merve Meşedüze katıldı.
“HEMŞİRELİK KUTSAL BİR MESLEK”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BVU Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, hemşirelerin tedavi sürecindeki öneminden söz ederek, “Kutsal bir meslek olan hemşirelik, temelinde sabır, hüner ve hoşgörüyü barındırır. İnsanlarla birebir ilişki kuran hemşirelerimiz özellikle tedavi sürecinin iyiye yönlenmesinde büyük role sahiptir. Hemşirelerimiz, herkesin yardımına koşarak sağlıklarını kazanmaları için son derece disiplinli çalışmaktadır. Hastaların her evresinde yanında olan siz değerli hemşirelerimize bu yüzden büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.
Hastalarla sağlıklı iletişim kurmanın son derece önemli olduğunu belirten BVU Genel Sekreteri Zeynep Gökçen ise “Hemşirelerimiz aktif, hastayla sağlıklı iletişim kuran insanlar olmalıdır. Biz tüm hemşirelerimizden bu konuda fedakârlıklar bekliyoruz” dedi.
“HEMŞİRELER, VATANIMIZIN SAVUNUCUSUDUR”
Hemşirelerin hasta tedavisinin her noktasında çalıştıklarını söyleyen Hastane Genel Koordinatörü Prof. Dr. Adem Akçakaya, “Ne zaman acı çeksek, hastalığa yakalansak, başımız sıkışsa hastanelere koştuğumuzda bize şefkatle, merhametle ve güler yüzle bakan bir hemşireyle karşılaşırız. Savaşta bile çoğu zaman önde asker, arkada ise hemşirelerimiz vardır, yaralarımızı bıkmadan usanmadan sabır ve hoşgörü ile sararlar ve vatanımızın savunucusudurlar” şeklinde konuştu.
Bu seneki teması ’Sağlık Sisteminde Dayanıklılığın Artırılması’ olan Hemşirelik Haftası etkinliği kapsamında açılış konuşmaları sonrası ’Hemşire: Yaşamın Olduğu Her Yerde’ konulu panel düzenlendi. Panelde Prof. Dr. Anayit Coşkun, Doç. Dr. Tülay Ortabağ ve Eğitmen Yasemin Özkul Aydın, hemşirelikte yaşanan sorunlar ve çözümlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Etkinlik sonrası ayrıca, hemşirelik bölümü öğrencileri Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği dersi sırasında uğraşı terapisi kapsamında hasta ve hasta yakınları ile birlikte yaptıkları el sanatı ürünleri ve resimler sergisi düzenledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.