Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hemşireler Sağlık İçin Bisiklete Bindi

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, "Lütfen herkes günde yarım saatini yürümeye ayırsın" dedi.Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Ebe ve Hemşireler Günü dolayısıyla Eymir’de düzenlenen bisiklet turuna katıldı....

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, "Lütfen herkes günde yarım saatini yürümeye ayırsın" dedi.
Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Ebe ve Hemşireler Günü dolayısıyla Eymir’de düzenlenen bisiklet turuna katıldı. Bakan Yardımcısı Öğütken tur sonrası, "Öncelikle bugün güzel bir gün ve etkinlikle başladık. Sabah ebelerimizle ve hemşirelerimizle birlikte bisiklete bindik, yürüdük. Şu anda kahvaltımızı yapıyoruz, akşam da ödül törenleri var. Türkiye’nin her yerinden davet ettiğimiz, gerçekten işlerinde başarılı olan arkadaşları ödüllendirmek istiyoruz. Bugün Sayın Bakanımız başka bir programda, bende ona vekalet ediyorum" diye konuştu.
"Gönlümüzden gelen böyle güzellikleri aile şeklinde yaşamak geliyor" diyen Öğütken, "Hakikaten hepsi mutlular şu an, bizimle birlikteler. Onlar varlar, çalışıyorlar, doktorlarımıza, ebelerimize ve hemşirelerimize çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bir dokunuştur netice olarak ama biz sağlıklı yaşamı her seferinde söylemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Herkesin günde yarım saatini yürümeye ayırması gerektiğini söyleyen Öğütken şunları kaydetti:
"Bir gün yürüyemiyorsa, haftada dört gün yürüsün ama mutlaka bir aktivite yapsın. Çünkü koruyucu son derece önemli. Hasta olduktan sonra çözümler zor bulunuyor, sıkıntılar oluyor. O yüzden onlar gelmeden evvel önlemler varken onu değerlendirelim. Biliyorsunuz Halk Sağlığı’mız, Aile Hekimliği’miz bunun için çalışmalar yapıyorlar. Koruyucu hekimlikle alakalı, lütfen onlara müracaat etsinler."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.