Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem Kilolarından Hem Hastalıklarından Kurtuldu

Obeziteye bağlı olarak pek çok hastalıkla mücadele eden Banu Topçu, tüp mide ameliyatıyla hem sağlığına, hem de fit bir bedene kavuştu.Eşiyle beraber İzmir’in Buca ilçesinde müzik marketi işleten 37 yaşındaki Banu Topçu, obeziteye bağlı...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Obeziteye bağlı olarak pek çok hastalıkla mücadele eden Banu Topçu, tüp mide ameliyatıyla hem sağlığına, hem de fit bir bedene kavuştu.
Eşiyle beraber İzmir’in Buca ilçesinde müzik marketi işleten 37 yaşındaki Banu Topçu, obeziteye bağlı birden fazla hastalıkla mücadele ediyordu. Aşırı kilolar nedeniyle kolesterol, tansiyon, insülin direnci ve reflü problemleri yüzünden hayatı zindana dönen Topçu, geçtiğimiz yıl sağlığına kavuşmak için tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Kilolarından kurtulmakta kararlı olan Topçu, İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Birimi Sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar’a muayene oldu. Geçtiğimiz yıl Dr. Kaçar ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirilen tüp mide ameliyatının ardından hayatında yeni bir sayfa açıldı. Ameliyata 80 kiloyla giren kadın operasyondan 5 ay sonra tam 35 kilo birden verdi.
"YENİDEN DOĞDUM"
Ameliyat sonrasında hayatının değiştiğini ifade eden Topçu “Eskiden salondan mutfağa yürüyemezdim ve hep mutsuzdum. Artık yürümek uçmak gibi geliyor. Beni gördüğünde her gün ‘Anne hasta mısın?’ diyen oğlum yeni halimden çok memnun. Bu ameliyatla beraber tüm rahatsızlıklarımdan kurtuldum. Sanki hayat yeniden doğdu benim için” diye konuştu.
Yaklaşık bir yıl önce tüp mide ameliyatı geçirerek sağlıklı hayatına kavuşan Topçu, “Ben obezite ameliyatını sadece kilolarım için olmadım. Sebep olduğu pek çok hastalıktan kurtulmak için oldum. İnsanların bu konuda yanlış bilgileri var ve obezite ameliyatı konusunda bilinçlenmeliler” dedi.
“ASIL AMACIMIZ HAYATİ RİSK OLUŞTURAN HASTALIKLARDAN KURTARMAK”
İnsanların obezite ameliyatı hakkında yanlış bilgilere sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Serdar Kaçar ise şunları söyledi: “Obeziteye yalnızca bir kilo problemi olarak görülmemeli. Kişide obeziteye bağlı olarak birçok yandaş hastalık meydana gelebilir. Eğer kilo verilmezse şeker, kolesterol, tansiyon vb. birçok rahatsızlık yaşanabilir. Obezite ameliyatı sadece kozmetik nedenle, kişi güzel görünsün diye yapılmıyor. Asıl amaç hastalarımızı hayati risk oluşturabilecek yandaş hastalıklardan kurtarmaktır. Banu Hanım’ın durumu bu söylediklerimizin tam karşılığıydı. Kendisi ameliyat sonrası önerilerimize harfiyen uydu ve kısa süre içinde de ideal kilosuna ulaştı. Şuanda obezite kaynaklı olan tüm şikayetlerinin tamamı geçti. Şunu özellikle belirtiyorum; sağlıklı, fit bir bedene sahip olmak önemli tabi ki de. Ama obezite ameliyatı sadece zayıf bir görünüm için değil, yol açabileceği sağlık problemlerini engellemek için yapılmaktadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.