Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedefleri “3D Yazıcı İle Organları Yeniden Yazmak”

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Serdar Küçük 3D yazıcılar ile önemli aşamalar kaydettiklerini belirterek, canlı insan hücresi basma projesi üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Serdar Küçük 3D yazıcılar ile önemli aşamalar kaydettiklerini belirterek, canlı insan hücresi basma projesi üzerinde çalıştıklarını bu sayede organları yeniden yazmayı hedeflediklerini söyledi. Küçük, damar yazma üzerinde de tasarımı tamamladıklarını sıranın üretime geldiğini kaydetti.
Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Serdar Küçük, Güne Bakış programının konuğu oldu. 3D yazıcılar ile önemli aşamalar kaydettiklerini söyleyen Doç. Dr. Serdar Küçük, Kocaeli Üniversitesi olarak ’3 Boyutlu Yazıcılar ile Canlı İnsan Hücresi Basma’ projesi üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Bu sayede organları yeniden yazmayı hedeflediklerini söyleyen Küçük, damar yazma üzerinde de tasarımı tamamladıklarını sıranın üretime geldiğini kaydetti. Serdar Küçük, daha önce de 3D yazıcılar ile kişiye özel ayak bileği ortezi tasarladıklarını belirtti.
Serdar Küçük, Kocaeli Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Kocaeli gibi önemli bir sanayi şehrinde olması nedeniyle iş bulma konusunda avantajlı olduklarını ve Kocaeli’de Biyomedikal sektörünün gelişmeye başladığını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.