Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastanın Karnından 7 Kilogramlık Kitle Çıktı

Hatay’da bir hastanın karnından, 3 ayrı parça halinde 7 kilogramlık kitle çıkarıldı.Şemsiddin Yıldırım (63) isimli vatandaş, karnındaki şişliği fark ederek Antakya’da bulunan özel bir hastaneye başvurdu.Hastanede yapılan tetkiklerin...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’da bir hastanın karnından, 3 ayrı parça halinde 7 kilogramlık kitle çıkarıldı.
Şemsiddin Yıldırım (63) isimli vatandaş, karnındaki şişliği fark ederek Antakya’da bulunan özel bir hastaneye başvurdu.
Hastanede yapılan tetkiklerin ardından böbrek üstü bezinden kaynaklanan ve tüm iç organları sıkıştıran kitle için operasyon kararı alındı. Yapılan operasyonda doktorları da şaşkına çeviren 3 ayrı parça halinde 7 kilogramlık bir kitle hastanın karnından çıkarıldı.
Hastanın cerrahi tedavisini gerçekleştiren Antakya Özel Akademi Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kıvanç Taç ve Op. Dr. Erol Öztürk, hastanın yaşamsal fonksiyonlarını etkileyen 30, 10 ve 5 cm ebatlarındaki 3 ayrı kitleyi cerrahi operasyonla alıp, hastayı da 3 gün sonra taburcu ettiklerini söyledi.
Yapılan cerrahi operasyonun detaylarını paylaşan Op. Dr. Kıvanç Taç, "Amcamız kliniğimize karnında son aylarda büyüyen kitle şikayetiyle başvurdu. Ameliyat öncesi yaptığımız tetkiklerde muhtemel sol böbrek üstü bezinden kaynaklı, büyük kitlelerin batın içindeki organların çalışmasını baskılayacak yerde batın içini işgal ettiğini tespit ettik" dedi.
3 AYRI KİTLE ÇIKARILDI
Yapılan cerrahi operasyonla 3 ayrı kitlenin hastanın batın kısmından çıkarıldığını aktaran Kıvanç Taç, "Müdahalesini yaptık, bir tanesi yaklaşık 30 cm, diğer ikisi 10 ve 5 cm çaplarında 3 ayrı büyük kitleyi Erol beyle birlikte başarılı bir operasyonla çıkarma imkanımız oldu. Ameliyattan sonra hastamız da çok gayretli davrandı, 3. gününde cerrahi iyileşmesi tamamlandı, taburcu etme imkanı bulduk. Yaklaşık 7 kilo olduğunu tahmin ediyoruz. Bizin için bundan sonraki aşama da, rahatsızlığın geleceğe dair seyri açısından iyi huylu olduğunu tespit etmek. Şu anda patolojik incelemeler devam ediyor" diye konuştu.
"ŞİMDİYE KADAR SADECE NEZLE OLDUM"
Antakya’nın merkez mahallelerinden birinde yaşadığını ve şimdiye kadar nezle dışında herhangi bir rahatsızlık geçirmediğini belirten hasta Şemsiddin Yıldırım ise, "Bu aya kadar hiçbir şikayetim olmadı, sadece bir nezle nedeniyle bu hastaneye getirdiler, o zaman bunlar ortaya çıktı. Ben hayvancılıkla uğraşıyorum, şimdiye kadar hiçbir şikayetim olmadı, Allah’a şükür çok iyiyim, doktorlarımın sayesinde ben yeniden hayata döndüm, onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.