Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastalıkta doğru bölüme gitmek tedavi sürecinde zaman kazandırıyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Osman Demir, kişinin hastalığı hakkında hangi bölüme gitmesini bilmesinin tedavi sürecinde zaman kazandırdığını söyledi.Kişinin hastalığı durumunda tedavi için aklına takılan soruların başında hangi bölüm doktoruna...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hastalıkta doğru bölüme gitmek tedavi sürecinde zaman kazandırıyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Osman Demir, kişinin hastalığı hakkında hangi bölüme gitmesini bilmesinin tedavi sürecinde zaman kazandırdığını söyledi.

Kişinin hastalığı durumunda tedavi için aklına takılan soruların başında hangi bölüm doktoruna gideceğinin geldiğini belirten Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Osman Demir, "Her hastalıkla ilgilenen ayrı bir bölüm ve doktoru bulunmaktadır. Bu anlamda bölümlerin kapsamına giren hastalıkların bilinmesi, hastalara tedavi sürecinde büyük önem ve zaman kazandırmaktadır. Bu anlamda cerrahi uygulamalar dışında tedavi yöntemleri kullanan, beyin, omurilik ve sinir sistemi ile kas hastalıklarını inceleyen tıp bilimine nöroloji denilmektedir. Beyni ve sinir sisteminin neden olduğu hastalıkları incelemektedir. Nöroloji biliminin gelişimi teknolojik ilerlemelerle birlikte gerçekleşmiştir. Tomografi ve benzeri tıbbi cihazların gelişimi, nörolojinin ilerlemesinde büyük katkılar sağlamıştır. Kendi alanım Nöroloji bölümüne giren kişinin yaşadığı şikayetler şunlardır: Hafıza kaybı, unutkanlık, kol ve bacaklarda uyuşma hissi, ellerde titreme, parmak uçlarında uyuşukluk, vücudun sağ veya sol tarafında uyuşukluk hissi, baş ağrısı, felç, baş dönmesi, kasılma, bunama, çift görme, yüz ağrısı, dengesizlik, istemsiz hareketler, vücutta seyrime, şiddetli baş ağrıları ve baş dönmesi, ani gelen kasılma sorunları, bunama belirtileri, denge kayıpları yaşanması ve psikolojik dengesizlikler olarak sıralayabiliriz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.