Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastalığına 5 Yıl Sonra Doğru Tanı Konuldu

Elazığ’da, 17 yaşından itibaren yanlış teşhis nedeniyle astım ve Akdeniz ateşi hastalığı tedavisi gören 22 yaşındaki Ahmet Tavuş’a, 5 yıl sonra tavsiye üzerine gittiği doktor tarafından doğru tanı konuldu. Gerçek hastalığı 5...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da, 17 yaşından itibaren yanlış teşhis nedeniyle astım ve Akdeniz ateşi hastalığı tedavisi gören 22 yaşındaki Ahmet Tavuş’a, 5 yıl sonra tavsiye üzerine gittiği doktor tarafından doğru tanı konuldu. Gerçek hastalığı 5 yıl sonra ortaya çıkan Tavuş, 3 aylık tedavinin ardından rahat yürümeye ve spor yapmaya başladı.
Elazığ’da ikamet eden 22 yaşındaki Ahmet Tavuş’a, 17 yaşındayken yaşamaya başladığı öksürük, balgam, nefes darlığı gibi sebepler yüzünden başta İstanbul ve Ankara olmak üzere gittiği birçok hastanede astım ve Akdeniz ateşi teşhisi konuldu. 5 yıl boyunca bu hastalıkların tedavisiyle hayatına devam eden ve günden güne zayıflayarak, yürümekte zorlanan Tavuş, tavsiye üzerine Medical Park Elazığ Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Gencer’e göründü. Tavuş’un yapılan muayenelerinde akciğer mantarı olduğu belirlendi. Prof. Dr. Gencer gözetiminde yaklaşık 3 ay tedavi gören Tavus, hastalığın verdiği sorunlardan kurtularak, yemek yemeye ve kilo almaya başlayıp, rahat bir şekilde hareket etmeye başladı.
17 yaşında rahatsızlıklarının başladığını belirten Ahmet Tavuş, "Öksürük şikayeti ile hastanelere gittiğimde bana astım ve bronşit tanıları konuldu. Buna yönelik tedaviler uygulandı. İlaçlar kullandım ama fayda etmedi. Daha sonra şikayetlerim arttı. Öksürük şikayetime ek olarak mide ağrısı, iştahsızlık, kilo kaybı ve nefes darlığı gibi çeşitli şikayetlerim eklenince farklı illerdeki çeşitli hastanelere gitmek zorunda kaldım. İstanbul ve Ankara’da çeşitli hastanelere gittiğimde hastalığıma farklı teşhisler konuldu, buna yönelik tedaviler uygulandı. Uygulanan tedaviler sonucunda kendimi iyi hissetmediğim için bir öneri üzerine Medical Park Hastanesinde Göğüs Hatalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Gencer’e geldim. Filmime baktığında akciğer mantarı olabileceğini söyledi. Buna yönelik tetkikler yaptıktan sonra tedaviye başladık. Yaklaşık 3 ay tedavi süreci geçirdim. Bu tedavi sürecinden sonra vücudum rahatladı, nefes darlığım ve öksürüğüm geçti. Kilo almaya başladım. 5 yıl sonunda Prof. Dr. Mehmet Gencer doğru tanıyı koydu. Tedavimin üzerinde geçen 3 aylık sürede iştahım açıldı, hastalığın zararlarından kurtulmaya başladım" dedi.
“HASTAMIZ ŞU AN ÇOK RAHAT YÜRÜYOR”
Ahmet Tavuş’un hastalığına teşhisi koyan Prof. Dr. Gencer, "Hastamız uzun yıllardan beri astım tedavisi görmesine rağmen bir türlü sentomları geçmemiş, günlerini zorla geçiren, şiddetli balgam ve nefes darlığı ile geceleri uyuyamayan, rahatlıkla yürüyemeyen bir duruma gelmişti. Akciğer filmlerinde, tomografisinde akciğerinde bir çeşit mantar hastalığı olabileceğini düşündük. Yaptığımız tedavi sonucunda Ahmet sağlığına kavuştu. Şuan çok rahatlıkla yürüyebiliyor, sporunu yapıyor, uykusunda bir sıkıntı yok ve normal sağlıklı bir insan durumuna geldi. Bu tür hastalıklar tedavi edildikten sonra daha sonraki yıllarda tekrarlayabilir. Hastamızın dikkatli olması, doktor takiplerinin iyi bir şekilde yapılması önemlidir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.