Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haşere ile mücadele çalışmaları

Kırşehir Belediyesi haşere, sinek, karasinek ve sivrisinekle mücadelesine devam ediyor.Halkın yoğun bulunduğu alanlarla birlikte Katı Atık Depolama Tesisi, Kılıçözü Çayı, Bağbaşı Avgun Deresi, Selgah, Hılla göleti alanı ile çeşitli...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Haşere ile mücadele çalışmaları

Kırşehir Belediyesi haşere, sinek, karasinek ve sivrisinekle mücadelesine devam ediyor.

Halkın yoğun bulunduğu alanlarla birlikte Katı Atık Depolama Tesisi, Kılıçözü Çayı, Bağbaşı Avgun Deresi, Selgah, Hılla göleti alanı ile çeşitli bölgelerde yer alan gübrelik bölgelerde çalışmalar yapılıyor.

Kırşehir’de haşerelerin üreme kaynağı olan sulak yerler ile karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ve park bahçe alanlarında da keneye karşı ilaçlama faaliyetlerinin yapıldığını belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediyecilik açısından temizlik faaliyetine önem verdiklerini söyledi.

Belediyenin öncelikli konularının başında temizliğin geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “ Temizlik faaliyetleri Belediyemizin ilk öncelik verdiği konulardan biridir. Belediye olarak halk sağlığını korumak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İlaçlama çalışmalarımız sayesinde bu bölgelerdeki uçkun, larva, karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı mücadelemiz devam ediyor.

Halkımızın rahat bir yaşam sürdürebilmesi için Veteriner İşleri Müdürlüğümüz gerekli tedbirleri alarak düzenli bir çalışma programı ile halkın sağlığı için çalışıyor. Birçok hastalığın taşıyıcısı ve bulaştırıcısı olan haşereye karşı mücadelenin daha başarılı olabilmesi için vatandaşların çevre temizliğine dikkat etmeleri gerekmekte. Başta derelere akıtılan lağımlar olmak üzere apartman bodrumlarında biriktirilen kirli sular, zamanında tamir edilmeyen rögar, dışarıya gelişi güzel atılan mutfak artıkları haşerenin ürediği önemli yerlerdir.”dedi.

Hava sıcaklıklarının artış gösterdiği günlerde huzurlu bir kent yaşamı için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şöyle konuştu:

"Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı haşere ile mücadele ekiplerimiz özellikle kırsal mahallelerde ilaçlama çalışmalarına devam etmektedir. Vatandaşlarımızın sıcak yaz günlerini daha rahat ve huzurlu bir ortamda geçirebilmeleri için gerek İl merkezinde gerekse mahallelerde ilaçlama çalışmalarımız mevsim boyunca düzenli olarak devam edecektir. Çevre mahallelerimizde hayvancılıktan geçimini sağlayan vatandaşlarımızın hayvanları kene ve pireye karşı ilaçlamaları ve bunların gübrelerini günlük uzaklaştırmaları kene ve pire üremesinin önüne geçecektir. Sığır cinsi evcil hayvanlarda, bulaştırıcı olan karasineğe karşı tedbir amacıyla ev ve ahır çevrelerinin temiz tutulması, evsel atıkların kapalı poşetlerde konteynerlerde toplanması özelliklede kavun, karpuz gibi meyvelerin kabukları kapalı poşetlere suyu akmayacak şekilde konulması önem taşımaktadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.