Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamilelikte diş problemi erken doğuma sebep oluyor

Diş Hekimi Zafer Kazak, hamilelikte ağız içerisinde mevcut olan enfeksiyonların erken doğuma veya bebeğin düşük kilolu doğmasına yol açabileceğini belirterek, “Enfeksiyonlar hamilelik sürecini de zorlaştırabilmektedir. Bu nedenle gebelik...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diş Hekimi Zafer Kazak, hamilelikte ağız içerisinde mevcut olan enfeksiyonların erken doğuma veya bebeğin düşük kilolu doğmasına yol açabileceğini belirterek, “Enfeksiyonlar hamilelik sürecini de zorlaştırabilmektedir. Bu nedenle gebelik planlayan anne adaylarının diş hekimi kontrolünden geçmesi ve gerekli tedavileri yaptırması çok önemlidir. Bu şekilde sorunsuz ve diş sağlığı açısından stressiz bir hamilelik dönemi geçirebilirsiniz” dedi.
Global Diş Hekimleri Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, hem diş hem de diş eti sağlığınızın kontrol edilebilmesi için klinik muayeneye ek olarak radyografik muayenenin de yapılması gerekli olduğunu vurgulayarak, “Bu amaçla panoramik röntgen ve bazı durumlarda periapikal röntgenler alınmalıdır. Dişlerde oluşmuş çürükler varsa tedavi edilmelidir. Daha önce yapılmış tedavilerin mevcut durumu değerlendirilmeli, yenilenmesi gereken kanal tedavisi ya da dolgu olup olmadığı belirlenmelidir. Gebelik döneminde ağız hijyeninin korunması çok daha önemli olduğu için, anne adayının protezleri varsa (sabit köprüler ya da hareketli protezler) ağız içerisindeki uyumları ve hijyenin sağlanmasına engel teşkil eden durumlar tespit edilmelidir. Gerekli durumlarda protezler yenilenmelidir. Hormonal değişimlerin yaşandığı hamilelik sürecinde dişetlerinin ağız içerisinde biriken plağa verdiği yanıt ve dişeti hastalıklarının görülme sıklığının artması nedeniyle mevcut dişeti hastalıkları da tedavi edilmelidir. Özellikle gebelik döneminde nasıl bir ağız bakımı uygulanması gerektiğine dair diş hekiminizden detaylı bilgi almalısınız. Gebelik süresince genellikle acil durumlar dışında diş tedavileri yapılmamaktadır. Ancak üç ayda bir rutin kontrollerin yapılması gelişmekte olan sorunların erken tespit edilmesini sağlayacağı için önemlidir. Bu nedenle gebelik öncesi kontrollerinizi tamamladıktan sonra gebelik döneminde de devam edecek rutin kontrollerin randevuları ayarlanmalıdır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.