Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halsizlikle gitti, karaciğerinde 2 kilo 300 gram tümör çıktı

Halsizlik şikayetiyle hastaneye giden Hüseyin Ergüleç’in karaciğerinden 2 kilo 302 gram ağırlığında tümör çıkarıldı.İzmir’de yaşayan ayakkabı ustası Hüseyin Ergüleç, 5 ay önce yorgunluk ve kilo kaybı yaşamaya başladı. Haftada...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halsizlik şikayetiyle hastaneye giden Hüseyin Ergüleç’in karaciğerinden 2 kilo 302 gram ağırlığında tümör çıkarıldı.
İzmir’de yaşayan ayakkabı ustası Hüseyin Ergüleç, 5 ay önce yorgunluk ve kilo kaybı yaşamaya başladı. Haftada 5 kilo veren ve yatağa mahkum olan Ergüleç’e, gittiği hastanede karaciğerinde tümör tespit edildiği söylendi. Tümörün, normal bir insanın karaciğerinin iki katı ağırlığında olan Hüseyin Ergüleç, İzmir Üniversitesi Hastanesi’nde geçirdiği başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Hüseyin Ergüleç, zor günleri geride bıraktığını kaydederek, “Şubat ayından buyana sağlık sorunları yaşıyordum. Nedensiz zayıflamaya ve bu nedenle halsizleşmeye başladım. Kısa sürede 30 kilo verdim ve yataktan çıkamaz hale geldim. Hastaneye gittiğimde karaciğerimde çok büyük bir tümör kitlesinin olduğunu söylediklerinde büyük bir şok yaşadım” dedi.
“Hayallerimin peşinden gideceğim”
Bugüne kadar önemli bir rahatsızlık yaşamadığını kaydeden Hüseyin Ergüleç, “Karaciğerimdeki tümör kitlesinin tespitinden sonra yaşama olan bakışım değişti. İzmir Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Birimi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Murat Sözbilen ve ekibine teşekkür ediyorum. Beni bu zorlu ameliyata iyi şekilde hazırlayarak yaşama tutunmamı sağladılar. Artık ertelediğim tüm hayallerimin peşinden gideceğim. Sevdiklerime daha fazla zaman ayıracağım. Gezmediğim, görmediğim şehirleri ve ülkeleri gezmek istiyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Sağlığın kıymetini daha iyi anladım” diye konuştu.
“Tümör, karaciğer kapasitesinin iki katı büyüklüğünde”
İzmir Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Birimi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Murat Sözbilen, Hüseyin Ergüleç’in yaklaşık 1,5 ay süren önemli bir ön hazırlık sürecinin ardından ameliyat edildiğini belirterek, tümörün sık rastlanan tipte ve büyüklükte olmadığını söyledi. Prof. Dr. Sözbilen, şunları söyledi: “Hüseyin Ergüleç’in halsizlik ve hızlı kilo kaybı şikayetleri vardı. Yaptığımız tetkikler sonucunda karaciğerinde 2 kilo 302 gram büyüklüğünde bir tümör olduğunu gördük. Normal bir karaciğer yaklaşık 1000-1500 gram ağırlığındadır. Karaciğer sol tarafı ve sağ tarafının büyük bir kısmı tümörle kaplıydı. Bu nedenle organlarında yer değişiklikleri vardı. Tümörü cerrahi olarak çıkarmak mümkün değildi. Ayrıca bu durumda karaciğer nakli de yapılamıyor."
“Kalan karaciğer yetersizdi”
Prof. Dr. Murat Sözbilen, “Tümörlü alanın bölünerek çıkarılması gerekiyordu. Bu amaçla hastanemizin bilgisayarlı tomografi cihazının yardımıyla kalan karaciğerin yeterliliğini hesapladık. Yapılan incelemede tümörlü alanın çıkarılmasının ardından kalan karaciğerin yetmeyeceğini gördük. Bu nedenle operasyondan bir ay önce tümörlü alanın damarlarını tıkadık ve kalan tarafın büyümesini planladık. Ardından yaptığımız yeni hesaplama ile kalan karaciğerin istediğimiz ölçüye geldiğini gördük. Cerrahi açıdan zor bir ameliyattı. Ancak Hüseyin dediklerimize harfiyen uydu ve bu büyük ameliyatı başarıyla tamamladık. Hüseyin, bundan sonraki yaşamına sağlıklı şekilde devam edecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.