Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzellikte doğru bilinen yanlışlara dikkat

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Cildiniz ona ne kadar baktığınız ve nasıl bir yaşam sürdüğünüz hakkında birçok şey söyler. Bazı doğru bilenen yanlışlar var ki cildi olumsuz etkiler" dedi.Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Cildiniz ona ne kadar baktığınız ve nasıl bir yaşam sürdüğünüz hakkında birçok şey söyler. Bazı doğru bilenen yanlışlar var ki cildi olumsuz etkiler" dedi.
Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, siyah nokta bantlarının sadece burundaki kirleri temizlediğini belirterek, "Gözeneklerde bulunan siyah noktaları çıkarmaz. Bant üzerinde gördükleriniz yüzeysel kirlerdir. Siyah noktalardan gözeneklerin açılması gerekir" diye konuştu.
Selülitlere çarenin kremler olamayacağını dile getiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Selülitle mücadele edilecekse belirli krem ya da jeller etki oluşturmazlar. Selülitlerden kurtulmak için bir dermatoloji uzmanına danışarak doğru uygulamalar seçmelisiniz. Güneşin yaydığı UVA ışınları (kırışıklığa sebep olanlar) tüm yıl boyunca aynı derecede güçlü yansırlar. Siz gözünüzle görmüyor olabilirsiniz ama UVB ve UVA ışınlarına maruz kalan cilt, yaşlılık lekeleri, kırışıklıklar ya da en kötü durumda cilt kanseri gibi ciddi problemlerle karşılaşabilir. O yüzden kışın bile yüzünüze, ellerinize cilt tipinize uygun güneş koruyucu krem sürmelisiniz" dedi.
Nemlendiricinin, sağlıklı cilt hücrelerinin korunmasında önemli bir bileşen olduğunu ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, yağlı ciltlerin de diğer ciltler gibi nemlendirilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.
Aknenin asla sıkılmaması gerektiğini dile getiren Ertek, "Çünkü sıkılırsa aknenin içinde bulunan enfeksiyonu ve inflamasyonu da dağıtmış oluyorsunuz, bunun sonucunda hem yüzde iz oluşuyor, hem daha da büyüyor. Cildinizin bir yağ dengesi var. Her akla gelindiğinde cilt temizliği için yüz yıkamak bu doğal dengeyi bozar. Fazla temizlenen cilt tahriş olabilir, yağ dengesi bozulduğundan sorunlu bir görüntü oluşturabilir" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.