Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneydoğu’nun Sağlığı Anka’ya emanet

Gaziantep Merveşehir’de açılan Özel Gaziantep Anka Hastanesi, saygın ve güçlü akademik doktor kadrosu, deneyimli hemşire kadrosu, ileri teknolojiye sahip tanı tedavi üniteleri, memnuniyet odaklı hizmet anlayışı ve modern yapısı ile sadece Gaziantep değil, bölgenin de sağlık hizmeti ihtiyacını karşılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2017 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2017 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Gaziantep Merveşehir’de açılan Özel Gaziantep Anka Hastanesi, saygın ve güçlü akademik doktor kadrosu, deneyimli hemşire kadrosu, ileri teknolojiye sahip tanı tedavi üniteleri, memnuniyet odaklı hizmet anlayışı ve modern yapısı ile sadece Gaziantep değil, bölgenin de sağlık hizmeti ihtiyacını karşılıyor.

35 milyon dolarlık yatırımla kurulan, 13 bin metrekarelik kapalı alana sahip Özel Gaziantep Anka Hastanesi, 5’i akademik 30 uzman hekim ve 240 kişilik kadrosu ile hizmet vermeye başladı. SGK anlaşması bulunan Özel Gaziantep Anka Hastanesi SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur‘lu hastalara ulaşıyor.

17 yataklı genel yoğun bakım ünitesi, 33 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi, ve koroner yoğun bakım ünitesi olmak üzere 3 ayrı yoğun bakım ünitesinde 24 saat süreyle Avrupa standartlarında hizmet veren hastanede ayrıca 42 hasta yatağı ve üstün teknoloji kullanılarak yapılandırılan gelişmiş tam donanımlı doğumhane ve ameliyathaneler bulunuyor.

Anka Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Dr. Cengiz Bayram hastane hakkında bilgi vererek, geleceğe yönelik hedeflerini açıkladı. Bayram, “Alanında uzman hekim kadromuz, deneyimli sağlık personelimiz ile Gaziantep ve bölgesine kaliteli koşullarda sağlık hizmeti vermek amacıyla yola çıktık. Güler yüzlü hizmet anlayışı ve tecrübeli hekim kadromuz ile de hasta kabulüne başladık. Hedefimiz, bölge halkının sağlığa ilişkin beklentilerini eksiksiz olarak karşılamak” dedi

“Yenidoğan yoğun bakımda önemli eksikliği kapattık”

Prof. Dr. Ercan Sivaslı ise Gaziantep’te yenidoğan yoğun bakım üniteleri bakımından eksiklik olduğunu ve bu eksikliği kapatmak için büyük adımlar attıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

”Özel Gaziantep Anka Hastanesinde yeni doğan bebeklerin beslenmesini en üst düzey hijyen koşullarında ve en uygun dozlarda sağlama amacıyla kurulan Total Paranteral Beslenme (TPN) ünitesi hem Gaziantep’in hem de bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacaktır. TPN ünitesinde; yeni doğan ve ağızdan beslenemeyen bebekler için damar yoluyla yüksek protein, glikoz yağ ve vitamin gibi elementler içeren serumlar hazırlanırken, erken doğmuş, sağlıklı beslenmeyen akut veya kronik hastalıkları olan bebekler ve çocuk hastaların besinsel ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bölgemizde, Prof. Dr. Neonataloji Uzmanı yönetimindeki merkezimizde bebeğin anne karnında oksijensiz kalıp kalmadığını tespit ederek ileride spastik kalmasını önlemek için soğutma (Hipotermi) tedavisine ihtiyaç olup olmadığı kararını verebilen AEEG’nin bulunduğu tek merkezdir. Ayrıca ünitemizde Hipotermi cihazları ve Pulmoner hipertansiyonlarda kullanılan Nitridoxide cihazı ve derin hipoxiyi önceden tespit etmek için NİRZ cihazları bulunmaktadır. 33 Küvöz içinde 8 adedi dünyanın en iyi küvözlerinden Atom Dual İncua-i ile çok düşük tartılı bebekleri yaşatma imkanı bulunmaktadır.”

“Hasta memnuniyeti odaklı hizmet veriyoruz”

Özel Gaziantep Anka Hastanesi Başhekimi Dr. Fırat Dalgıçer ise ‘Henüz yeni hizmete girmiş bir hastane olmamıza rağmen hasta yoğunluğumuz oldukça fazla, gerek fiziki koşulları gerekse teknolojik altyapısı ile hastanemizin bulunduğu lokasyon açısından büyük bir açığı kapattığını düşünüyorum” dedi. Dr. Dalgıçer, hastane ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Hasta memnuniyeti odaklı, hastayı tüm süreçlerin merkezine koyan bir anlayışla sağlık hizmeti verilen Özel Gaziantep Anka Hastanesinde, hasta odaları, hastaların rahatı ve güvenliği göz önüne alınarak planlanmıştır. Gerektiği zaman, ara yoğun bakım hizmeti ve her türlü acil müdahalenin yapılabileceği alt yapıya sahip odalarda güvenli sağlık hizmeti verilmektedir. Yatan hasta katlarında hemşire, doktor, diyetisyen ve fizyoterapist gibi diğer disiplinlerle ortak çalışma içinde en yüksek düzeyde hasta güvenliği ve bakım ilkesiyle hasta ve hasta yakınları ile 7 gün 24 saat en iyi şekilde ilgilenilmektedir. Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde tüm hastalar, servislere kabul edildikleri andan itibaren üst düzey bakımı başlatmak için bir uzman doktor tarafından ayrıntılı olarak değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda hastaların bakımları planlanır, uygulanır ve yeniden değerlendirilir. Her hasta düşme riski, bası yarası riski ve beslenme riski açısından tanılama skalası ile değerlendirilir ve risklere göre gerekli girişimlere tabi tutulur. Bu işlem günlük rutin olarak yapılır. Ayrıca hastanemizde ameliyat öncesi ve sonrası bakım, özel hasta gruplarının takibi ve bakımı da yatan hasta katlarında profesyonel hemşireler tarafından yapılmaktadır.

”İkinci bakış, Türkiye’de bir ilk olacaktır”

Dr. Dalgıçer, Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde Washington merkezli First Medicine firması ile yapılan anlaşmalar sonucu Second Sight denilen ikinci bakış ile Türkiye’nin ya da dünyanın her yerindeki bir başka doktor tarafından dijital olarak konsültasyon yapılabilme imkanı sağlanacağını da vurguladı.

Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kardiyoloji, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Üroloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Cildiye, Acil Tıp gibi ana branşlar dışında Algoloji, Yenidoğan, Endokrinoloji gibi yüksek ihtisaslı branşlar ve bu klinik branşlar haricinde Biyokimya ve Mikrobiyoloji kapsamlı Merkez laboratuvarı, Radyoloji Ünitesi, Beslenme ve Diyetetik, Psikolojik Danışmanlık ve Rehabilitasyon gibi birimlerde sağlık hizmeti veriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.