Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Güneş Gözlüğü Sadece Yetişkinlere Değil Çocuklara Da Gerekli"

Güneş gözlüğü kullanmanın sadece yetişkinler için değil çocuklar için de gerekli olduğu belirtildi.Medical Park Trabzon Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fatih Demirbaş, güneş gözlüğünün sadece erişkinler değil...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güneş gözlüğü kullanmanın sadece yetişkinler için değil çocuklar için de gerekli olduğu belirtildi.
Medical Park Trabzon Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fatih Demirbaş, güneş gözlüğünün sadece erişkinler değil çocukların da kullanması gerektiğine işaret ederek, “Her ne kadar birçoğumuz Güneş gözlüğünü bir aksesuar olarak görsek ve bazılarımız, gözlerimizin direk güneş ışığına maruz kalmasını önemsenmese de güneş gözlüklerinin göz sağlığı açısından önemli faydaları vardır. Yaz mevsimi ile artan Allerjik Konjonktivit vakalarında, güneşin payını artık hepimiz biliyoruz. Yalnız erişkinlerde değil, çocuklarda dahi uygun güneş gözlüğü kullanımı, gözde oluşan alerjik durumları ciddi oranda azaltabilmektedir” dedi.
Güneşin çok daha ciddi etkileri olduğunu ve aşırı ışığa bağlı Makula’ya (sarı nokta) ulaşacak ultraviyole ışınlarının artması, ani yanıklara neden olabildiğini kaydeden Demirbaş, “Bu durum genelde birkaç günde geçen yanma ve batma hissi oluştursa da bazı durumlarda kalıcı görme problemleri yapabilir. Yine özellikle yaşlılarda gördüğümüz yaşa bağlı Makula Degenerasyonu nedenleri arasında, kesin olmamakla birlikte güneş ışığı suçlanmaktadır. Yaşa bağlı Makula Degenerasyonu gelişen hastalarda ultraviyole filtreli güneş gözlükleri öneriyoruz” diye konuştu.
Demirbaş, aşırı güneş ışığının Katarakt ve Pterjium oluşumunda önemli neden oluşturduğunu ifade ederek, aşırı güneş ışığının uzun vadeli etkilerinin de olabileceğini söyledi. Migren hastalarının yüzde 85’inin ışığa hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Demirbaş, “Işık migren atağını tetikleyebileceği gibi mevcut migren ağrısını arttırarak da etken olabilir. Sinir hücreleri ışığa maruz kaldığında daha aktif hale gelmekte, artan hücresel elektrik aktivitesi baş ağrısını arttırmaktadır. Yeterince rahatlama sağlanamamış migren hastalarında mutlaka güneş gözlüğü öneriyoruz” şeklinde konuştu.
Refraksiyon kusuru (numaralı gözlük ihtiyacı) olanların önemli bir bölümünde ışık hassasiyeti olduğunu, bazı hastalarda her ne kadar Antirefle ve Colormatik camlar önerilse de kuvvetli ışık ve güneş altında yeterli olmadığını belirten Demirbaş “Bu tür hastalarımızın özellikle yaz mevsiminde numara ihtiyacına göre ayarlanmış güneş gözlükleri kullanmalarını öneriyoruz. Özetle artık günümüzde ilerleyen teknoloji ve etyolojik incelemeler gösteriyor ki güneş gözlüğü sadece bir aksesuar değildir. Önemli tıbbi faydaları vardır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.