Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülüş tasarımıyla bir günde mükemmel gülüş

Yrd. Doç. Dr. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, gülüş tasarımı ile dişlerinde sorun olanları bir günde mükemmel bir görüntüye kavuşturduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2017 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Yrd. Doç. Dr. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, gülüş tasarımı ile dişlerinde sorun olanları bir günde mükemmel bir görüntüye kavuşturduklarını söyledi.

Kadıköy Caddebostan’da bulunan özel diş kliniğinde görevli Yrd. Doç. Dr. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, gülüş tasarımı ile hastaları bir günde mükemmel gülüşe kavuşturuyor. Günümüzde internet ve bilgisayar teknolojileri sayesinde önemli kolaylıklar elde ettiklerini ve bir günde dişlerde gülüş tasarımı yapabildiklerini ifade den Yrd. Doç. Dr. Kışlaoğlu, “Son senelerde gülüş tasarımı popüler hale geldi. İnsanlar daha güzel olmak istiyor. Ancak dişler buna el vermeyince kişiler çare arıyor. Günümüzde her şey çok hızlı olur hale geldi internet teknolojileri sayesinde. Herkes her şeyi çok hızlı istiyor. Gülüş tasarımı bilgisayar teknolojisi sayesinde aynı gün yapılabiliyor. Kişi diyelim ki dişlerinden memnum değil. Yaş ilerledi dişler çatladı, aşındı. Daha güzel bir diş istiyorlar. Öncelikle dişin yüzeyi bir miktar pürüzlendiriliyor. Ondan sonra dijital ölçü alıyoruz. Ölçü aldıktan sonra dişin bilgisayar ortamdaki haliyle gülüş tasarımı tasarlanıyor. Tasarlandıktan sonra 3 boyutlu yazıcılarla yazılım yapılarak dişler hazırlanıyor. Diş hekimi bunlara dişin olması gereken şekilleri veriyor. Sonrasında tek tek dişlerin üzerine yapıştırıyor. Bu tekniğin en büyük özelliği hem aynı günde oluyor hem de dişe zarar vermiyor” dedi.

“İçinde metal desteği olmadığı için gerçek diş gibi görünüyor”

Gülüş tasarımı yapılan dişlerin 10 yıl ömrü olduğunu ve metal desteği olmadığı için gerçek diş gibi durduğunu kaydeden Kışlaoğlu, “Faydalı bir yöntem. Kişi yakınları, diş hekimi dişi ağızda inceledikten sonra diş üzerine yapıştırılıyor. Ömrü aşağı yukarı 10 sene kabul ediliyor. İçinde herhangi bir metal desteği olmadığı için gerçek diş gibi görünüyor. Gülüş tasarımında sabah kliniğe gelen biri, akşam yepyeni dişleriyle klinikten ayrılabiliyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.