Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gölbaşı sağlıkta nefes alacak

Gölbaşı Devlet Hastanesi Ülkü Ulusoy Poliklinikleri vatandaşın hizmetine açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Gölbaşı Devlet Hastanesi Ülkü Ulusoy Poliklinikleri vatandaşın hizmetine açıldı.

Gölbaşı Belediyesi, Ankara I. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Gölbaşı Yunus Emre Hizmet Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü Ülkü Ulusoy Poliklinikleri hizmet vermeye başladı.

2016 yılını Mayıs ayında temeli atılan ve yaklaşık 7000 metrekare kapalı alana sahip olan Ülkü Ulusoy Polikliniklerinin yapımı tamamlandı. Daha önce dar bir alanda hizmet veren poliklinikler yeni binasına taşındı.

Gölbaşı’na hayırlı olsun

40 polikliniğin bulunduğu hizmet binası ile ilgili İHA muhabirlerine açıklamada bulunan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Gölbaşı Devlet Hastanemizin daha önceki poliklinikleri girdiğimiz zaman nefes alınamayan, iki bankı karşılıklı koyduğumuz zaman vatandaşlarımızın ortadan geçemeyeceği kadar dar olan bir alandı. Şuanda polikliniğimiz taşındı, aşağı yukarı 7000 m2’lik çok ferah bir alan oldu.

Gölbaşı Belediyesi, Bellas ve hayırsever iş kadını Ülkü Ulusoy’un katkıları ile az olan poliklinik sayısı artırılarak hastanemiz faaliyete geçti. Hastalarımızın rahatlıkla oturup dinledikleri bir anda sıralarını bekledikleri güzel bir mekân oldu. Sağlık her şeyden önemli. İnşallah 200 yataklı devlet hastanemizin de yakında temeli atılacak. Devlet Hastanemizin temeli atılana kadar Gölbaşımızın bu açığını bir nebze de olsa polikliniğimiz ile kapatmış olacağız” ifadesini kullandı.

Vatandaşımıza daha iyi hizmet vereceğiz

Poliklinik binası hakkında bilgi veren Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, binada sadece poliklinik hizmeti verileceğini ifade ederek, “Önceden 30 poliklinik ile hizmet verirken şuanda 40 poliklinik ile vatandaşımıza daha iyi hizmet vereceğiz. Bizim ortalama 2500 hastamız oluyordu. Burada minimum 3000 beklentimiz var. Eski binada hastalarımızın bekleyecek alanı yoktu ve yoğunluk yaşanıyordu. Yeni binamızda bu sorun ortadan kalktı. Alanlarımız ferahladı, poliklinik sayılarımız arttı ve bekleme süresi azaldı. Burası Gölbaşı için gerçekten ihtiyaç duyulan çok büyük bir hizmet alanı oldu.

Emeği geçen Gölbaşı Belediyesi’ne hayırsever Ülkü Ulusoy’a, Gölbaşı Yunus Emre Hizmet Derneği’ne ve katkısı bulunan herkese teşekkür ederiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.