Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin sağlıkçılarına ‘Hayat’ bursu

Uludağ Üniversitesi ile Türkiye Hayat Sağlık Vakfı arasında imzalanan protokol sayesinde 2018-2019 yılında Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni tercih edecek en yüksek puanlı 5’er öğrenci aylık 500 TL burs almaya hak kazanacak.Uludağ...

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geleceğin sağlıkçılarına ‘Hayat’ bursu

Uludağ Üniversitesi ile Türkiye Hayat Sağlık Vakfı arasında imzalanan protokol sayesinde 2018-2019 yılında Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni tercih edecek en yüksek puanlı 5’er öğrenci aylık 500 TL burs almaya hak kazanacak.

Uludağ Üniversitesi’ndeki birçok fakülte, meslek yüksekokulu ve bölüme kayıt yaptıran yüksek puanlı öğrenciler burs alabiliyor. Kampanyanın son destekçisi Türkiye Hayat Sağlık Vakfı oldu. Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul’un başkanlığını yürüttüğü vakıf, UÜ Tıp Fakültesini ve Sağlık Hizmetleri Fakültesi’ni 2018-2019 döneminde tercih eden ve yerleşen en yüksek puanlı 5’er öğrenciye mezun oluncaya kadar her yıl 9 ay boyunca aylık 500 TL’lik burs verecek.

İmza töreninde konuşan UÜ Rektörü Yusuf Ulcay, yönetime geldiklerinde başlattıkları burs kampanyası sayesinde üniversitedeki öğrenci kalitesinin büyük oranda yükseldiğini söyledi. İki yıldır kampanyayı yürüttüklerini ve burs verme oranının fakülte ve bölüm bazında yüzde 60’lara ulaştığına işaret eden Rektör Yusuf Ulcay, “Bugüne kadar hep biz çeşitli işadamlarının kapılarını çaldık ve kampanyamıza destek istedik. Ancak bu sefer tam tersi bir durum oldu. Ahmet Özkul Bey bizi aradı. Yeni yaptıkları hastanelerinden önce bir de Türkiye Hayat Sağlık Vakfı’nı kurduklarını söyledi. Sağlık Bilimleri Fakültesi’ndeki ve Tıp Fakültesi’ndeki öğrencilere burs vermek istediklerini söyledi. Bu bizim için bir ilk oldu. Çok da güzel bir ilk oldu. İlk defa biri bizi arayıp burs vermek istediğini söyledi. kendilerine böylesi güzel bir katkıda bulundukları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

40. yılında yeni Hayat

Özel Hayat Hastanesi ve Türkiye Hayat Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul ise, meslekte ve sağlık alanında 40 yıldır hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. Özkul, “Kendimize göre bu mesleğe tam 40 yılımızı adadık. Artık birçok şeyi geride bıraktık. Bundan sonra çocuklarımız yönetimi ele alacak ve markamızı onlar devam ettirecek. Bizler de bir vakıf olsun ve hayır işlerimizi bu vakıf üzerinden yürütelim istedik. Rektör hocamıza ve dekan hocalarımıza bizlere böylesine hayırlı bir işe vesile olma fırsatı verdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Buralardan yetişecek öğrenci kardeşlerimiz de başarılı doktorlar ya da yöneticiler olacaklardır. Desteğimizin herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, başarılı öğrencilere burs verme kararından dolayı üniversite yönetimini ve burs vermeyi kabul eden bütün hayırseverleri tebrik etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.