Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin hastalığına kontakt lens çözümü

-Gözün sürekli olarak yakın mesafeden bilgisayar ve tablete bakması nedeniyle geleceğin hastalığının miyop olacağını söyleyen Operatör Dr. Umut Karaca, gözlük kullanmak istemeyenlere kontakt lens kullanmalarını tavsiye etti.Isparta Devlet...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geleceğin hastalığına kontakt lens çözümü
-Gözün sürekli olarak yakın mesafeden bilgisayar ve tablete bakması nedeniyle geleceğin hastalığının miyop olacağını söyleyen Operatör Dr. Umut Karaca, gözlük kullanmak istemeyenlere kontakt lens kullanmalarını tavsiye etti.
Isparta Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Umut Karaca, göz bozukluklarının tedavisinde alternatif olarak görülen kontakt lens kullanımına ilişkin bilgiler verdi. Artık bilgisayar nedeniyle yakın çalışmanın hayatına bütünüyle girdiğini, çocukların bile artık dışarıda oynamak yerine tablet ve bilgisayarla oynadığını kaydeden Karaca, “Bu nedenle 20 yıl sonrasının hastalığının miyopi olacağı ve insanların büyük bölümünün göz bozukluğu sorunu yaşayacağı düşünülüyor. Bu öngörülerek bunun üzerine de tedavi araştırmaları yapılıyor” dedi.
"Daha konforlu"
Göz bozukluklarının tedavisinde en bilinen yöntemin gözlük kullanmak olduğunu ileten Karaca, “Bir diğer yöntem göz bozukluklarını ameliyatla düzeltmek ki bu 20 yaşından sonra mümkün olabiliyor. Diğeri de kontakt lensler. Kontakt lensler son 30 yılda gelişen teknolojiyle birlikte artık hayatımızda yerini almaya başladı. Bu nedenle göz bozukluklarının düzeltilmesinde güçlü bir alternatif olarak elimizde duruyor. Kontakt lenslerin ilk dönemlerinde bunları kullanan hastalar konforsuz olduklarından dolayı şikayet ediyorlardı. Ama gelişen teknoloji kontakt lens kullanımındaki konforu hem çok artırdı hem de gözün korunması anlamında çok ciddi gelişmeler sağlandı. O yüzden kontakt lensler göz bozukluklarında güvenli bir alternatif oluşturmakta” dedi.
Tedavi amaçlı kontakt lenslerin kullanımıyla ilgili bir yaş aralığı olmadığını dile getiren Karaca, “2-3 yaşın üzerindeki çocuklarda katarakt nedeniyle ameliyatlarda görmeyi düzeltecek kontakt lensler kullanabiliyoruz. Bunun dışında genel olarak kendine bakabileceğini düşündüğümüz hastalara kontakt lens öneriyoruz. Kontakt lensi herkes kullanabilir ama klinik anlamda daha çok bayanlar kontakt lensi kullanıyor” bilgisini verdi.
"SGK kapsamında değil"
Kontakt lenslerin SGK kapsamında olmadığını hatırlatan Karaca, fiyat açısından değerlendirildiğinde kaliteli bir gözlükle aşağı yukarı aynı fiyatlarda tedarik edilebileceğini söyledi. Kontakt lenslerin günlük, aylık, yıllık kullanılabildiğini aktaran Dr. Karaca, sürekli kontakt lens kullanmak istemeyenlere günlük lens kullanmalarını önerdiklerini kaydetti. Isparta Devlet Hastanesi Yunus Emre Ek Binası’nda kontakt lens bakımı ve uygulaması yapılan merkez olduğunu kaydeden Karaca, “Burada ilk kullanacak hastalara hem nasıl takıp çıkaracaklarını hem de bakımını anlatarak lens kullanımına ilişkin bilgiler veriyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.