Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gebelikte reflüye dikkat

Uzmanlar, gebelikte reflü rahatsızlığının hayatı kabusa çevirmemesi için doğru beslenmek gerektiğine dikkat çekti.Acıbadem Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Semra Pehlivan, reflü şikayetlerinden kurtulmak için tüketilmesi ve uzak...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzmanlar, gebelikte reflü rahatsızlığının hayatı kabusa çevirmemesi için doğru beslenmek gerektiğine dikkat çekti.
Acıbadem Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Semra Pehlivan, reflü şikayetlerinden kurtulmak için tüketilmesi ve uzak durulması gereken gıdaları açıkladı. Pehlivan, "Reflüsü olan gebelerde göğüs kemiğinin arkasında yanma ve acı hissi oluşuyor. Bununla birlikte asitli mide sıvısının yemek borusundan yukarıya doğru çıkması sonucu boğaza yakın bölgelerde de bu his görülebiliyor. Günlük alınması gereken enerjinin 6-8 öğüne bölünmesi önem taşıyor. Az az ve sık sık yemek, mideye bir anda yüklenmenin önüne geçerek şikayetleri azaltıyor. Karın içi basıncının artmaması için de sıvı alımının öğün aralarında yapılması gerekiyor. Mide asit salgısını artıran besinlerden uzak durulması gerekir. Acı baharat, gazlı içecek, alkol, domates, soğan, koyu çay, kahve, çikolata, sirke ve turunçgil türlerini tüketmek şikayetleri artırıyor. Bunun yanı sıra gıdaların çok sıcak ve çok soğuk olmaması önem taşıyor” dedi.
Yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı
Pehlivan, "Gıdaların sindirimine yardımcı olmak için yemeğin küçük lokmalar halinde ve en az 10 kez çiğnenerek tüketilmesi gerekiyor. Yağların sindirimi daha uzun sürüyor, bu da yağlı besinlerin midede kalma sürelerini uzatıyor. Sindirimin uzaması mide asit salgısının artmasına sebep olarak reflü oluşumunu tetiklediği için az yağlı olanların tercih edilmesi önem taşıyor. Tereyağı, margarin, kuyruk yağının yanı sıra yağ içeren kaymak, krema, mayonez, hardal, kaşar peyniri, tulum peyniri, sakatat, sosis, sucuk, salam tüketiminin kısıtlanması gerekiyor. Gebelik döneminde oluşan reflüyü azaltmak için kuru fasulye, nohut gibi kurubaklagiller, turunçgiller, kavun, karpuz, mısır gibi gaz yapıcı besinlerden uzak durulması gerekiyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.